Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Kemira yritysostokohteena

Inderes Q&A 22.08.2017 11:12 Kemira

Viime aikoina on puhuttu Kemirasta mahdollisena yritysostokohteena. Kuinka mahdollisena näette, että Kemira olisi seuraavia ostokohteita pörssistä?

Answer 

Strategisesta näkökulmasta tarkasteltuna mielestämme Kemiran ostaminen edellyttäisi, että toimijat haluaisivat laajentaa Pulp & Paper puolella. Pulp & Paper kun tuo karkeasti reilu 60 % yhtiön liikevaihdosta. Tällä alueella on taas toisaalta suuret toimijat mieluummin karsineet toimintoja, kuin lisänneet niitä. Suuren toimijan muodostamisessa voisi tulla myös kilpailutilanteen kannalta rajoittavia tekijöitä, sillä viranomaiset voisivat pyrkiä estämään liian suuren markkinaosuuden saantia.
Kemiran kaksi suurinta omistajaa, Oras Invest ja Solidium, omistavat lähes 35 % yhtiöstä. Näkemyksemme mukaan etenkin edellä mainittu on pitkäjänteinen omistaja ja myynti edellyttäisi näiden hyväksyntää, mihin suhtaudumme epäilevästi. Tämä luonnollisesti on riippuvainen tarjottavasta hinnasta.

Tiivistettynä sanottakoon, että jos tulisi listata potentiaalisia yritysostokohteita, ei Kemira varmastikaan olisi ensimmäisten joukossa listalla.