Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Hei! Vuoden 2020 ennusteidenne mukaan Remedyn liikevaihto nousisi 6,5% edellisvuodesta. Mistä tämä liikevaihto tulee? Ymmärtääkseni tälle vuodelle ei ole suunitteilla uusia julkaisuja, joten eikö vuoden 2019 pelijulkaisujen pitäisi muodostaa pieni piikin graaffeihin? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Answer 

Hei,

Näkyvyys vuoden 2020 liikevaihtoon on tässä vaiheessa vielä erittäin rajallinen ja arviomme pohjautuvat siihen, että Remedy on strategiansa mukaisesti onnistuneesti siirtynyt moniprojektimalliin ja P7:n julkaisu on sujunut ennusteemme mukaisesti eli kohtalaisen hyvin vuonna 2019 (jos P7:sta tulee selkeä menestys, voi se aiheuttaa kuvaillun piikin liikevaihtoon). Arvioimme, että Remedyn yhteistyö Smilegaten kanssa jatkuu vielä vuonna 2020 ja tästä voimakkaammin alihankintaluonteisesta liiketoiminnasta tulevat tuotot muodostavat arviomme mukaan vajaa puolet vuoden 2020 liikevaihdosta. 

Loput liikevaihdosta muodostuvat pääosin itserahoitteisen ”kolmannen projektin” rojalteista sekä lisäksi pienissä määrin P7:n rojalteista ja neljännen projektin kehitysmaksuista, joka arviomme mukaan aloitetaan 2019 loppupuolella/2020 alkupuolella. Neljäs projekti on näkemyksemme mukaan todennäköisesti jatko-osa P7:lle, jos peli menestyy julkaisunsa jälkeen. Jatko-osat pystytään usein kehittämään pienemmällä budjetilla ja niiden myyntimäärät ovat hyvin ennustettavia, kun pelillä on valmis fanikunta.

Vuoden 2020 ennusteisiin liittyy tässä vaiheessa vielä huomattavaa epävarmuutta, ja Remedyn tulee onnistua strategiansa toteuttamisessa päästäkseen näihin ennusteisiin. Smilegate-yhteistyön jatkumiseen lähivuosina olemme luottavaisia. Suurin epävarmuus lähivuosille liittyy luonnollisesti seuraavaksi julkaistavan P7-pelin ja sitä seuraavan ”kolmannen projektin” menestykseen, jotka osittain pohjustavat myös näitä seuraavien peliprojektien menestysmahdollisuuksia esimerkiksi potentiaalisten jatko-osien kautta.

T. Atte