Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Neo Industrial tiedotti tänään 1.12 avaavansa uuden kaapelitestauslaitoksen. Odottavat tästä lisäliiketoimintaa yhtiön ulkopuolisilta tahoilta, koska lähin vastaava laitos sijaitsee Ruotsissa. Millaiseksi haarukoitte tällaisen liiketoiminnan katemarginaaleiltaan?

"Reka Kaapelin Cable Test Center tarjoaa polttotestauspalvelua myös ulkopuolisille: Vastaavia laitteistoja on käytössä hyvin harvassa, vain suurimmilla kaapelivalmistajilla näiden omassa käytössä. Sen vuoksi markkinoilla arvioidaan olevan jatkossa selkeää tarvetta kaapeleiden palokäyttäytymisen testaamiseen niin asiakkaiden kuin viranomaisten pyynnöstä. Tämä luo Reka Kaapelille uusia mahdollisuuksia liiketoiminnassa samalla kun sen omien tuotteiden laatu ja turvallisuus kehittyvät jo nyt korkealta tasolta entistäkin paremmaksi."

Answer 

Hei!

Arviomme mukaan testauslaitoksen pääasialliset hyödyt tulevat olemaan yhtiön oman toiminnan tehostaminen ja hyödyt markkinoinnissa. Ulkopuolisen liikevaihdon arvioimme jäävän yhtiön kokoluokassa hyvin pieneksi ja siten marginaalimielessä kokonaisuuden kannalta tämän liiketoiminnan osuus on erittäin pieni. Siten se ei vaikuta olennaisesti myöskään konsernitason marginaaleihin.