Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Citycon ja Iso Omena

Inderes Q&A 21.12.2017 13:44 Citycon

Iso Omenan laajennus on saanut lentävän lähdön metron avautumisen myötä. Eilisen uutisen mukaan kävijämäärä on kasvanut viidenneksen. Minkälaisen "upsiden" näette Iso Omenalla olevan Cityconin tulokseen ja sitä kautta osakkeen hintaan? Minkälainen painoarvo Iso Omenalla on Cityconin portfoliossa?

Answer 

Hei,

Citycon ei ole raportoinut Iso Omenan käypää arvoa, mutta sen vuokrattava pinta-ala on noin 101 000 neliömetriä, mikä vastaa noin 8 % Cityconin kiinteistöportfolion Q3’17 vuokrattavasta pinta-alasta (1,243 miljoonaa neliötä). Kauppakeskuksen laajennuksen ensimmäinen vaihe mikä valmistui elokuussa 2016 käsitti noin 25 000 neliötä ja toinen huhtikuussa 2017 valmistunut vaihe käsitti noin 13 000 neliötä. Kokonaisuutena laajennus oli 37 700 neliötä, mikä vastaa noin 3 % Cityconin vuokrattavasta pinta-alasta.

Emme mallinna Cityconia yksittäiset kauppakeskukset eriteltynä, vaan Iso Omenan laajennuksen vaikutus sisältyy yhtiön Suomen kiinteistöjen ennusteisiimme (noin 414 390 neliötä Q3’17 vuokrattava pinta-ala). Ennustamme yhtiön Suomen kiinteistöjen keskimääräisen vuokrausasteen nousevan ja vuokratasojen hieman vahvistuvan Q4’17 aikana verrattuna edelliseen kvartaaliin mm. Länsimetron valmistumisen ja Iso-Omenan takia. On hyvä muistaa, että Iso Omenan kävijämäärät eivät itsessään suoraan vaikuta Cityconin tulokseen, vaan vaikutus tulee pääasiassa Iso Omenan korkeamman vuokrausasteen, korkeampien vuokratasojen sekä mahdollisen kiinteistön käyvän arvon muutoksen kautta. Suurin vaikutus ja ”upside” saattaa tulla käyvän arvon muutoksista jos Citycon kirjaa Iso Omenan arvoa ylöspäin. Tämä upside näkyisi raportoidussa tuloksessa, mutta ei operatiivisessa kassavirrallisessa tuloksessa.

Yhteenvetona toteamme että Iso Omenalla on ”upside” Cityconin tulokseen, mutta se on koko yhtiön mittakaavassa arviomme mukaan lyhyellä aikavälillä suhteellisen pieni.

Kiitokset kysymyksestä! :)