Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Eur/Usd vaikutus Revenioon

Inderes Q&A 22.01.2018 15:04 Revenio Group

Kuinka paljon euron vahvistuminen vaikuttaa Revenion Q4-tulokseen? Miten viime vuotta vahvempi(oletus) eurokurssi voisi näkyä tuloksessa tulevana vuonna?

Answer 

Dollarikurssin vaikutus Q4:lle liikevaihdon kasvuun tulee olemaan arviomme mukaan samaa kokoluokkaa kuin Q3:lla (kasvu 11 % vs. valuuttaoikaistuna 15 %). Ennusteemme Q4:n kasvulle on 11 %. Kustannuksia yhtiöllä on jonkin verran myös dollareissa, joten kannattavuusvaikutus ei ole yhtä voimakas kuin liikevaihtovaikutus. Kannattavuusvaikutusta kompensoi se, että yhtiön kiinteiden kulujen kehitys on tasaantunut samalla kun liikevaihdon kasvu jatkuu. Siten kannattavuus pysyy ennätyshyvänä.

Kuluvana vuonna kasvuprosenttiin luonnollisesti vaikuttaa kuinka valuutta kehittyy vuoden aikana, mutta luonnollisesti nykyvaluutoilla erityisesti vuoden ensimmäisen puoliskon osalta dollarikurssilla tulee olemaan edelleen selkeä negatiivinen vaikutus liikevaihdon kasvuprosenttiin ja koko vuodenkin osalta puhutaan muutamasta prosenttiyksiköstä. Tätä osin kompensoi Icaren tuotemalliston uusiutuminen eli myynnin painottuminen korkeamman keskihinnan tuotteisiin.

Terveisin,
Mikael Rautanen / Reveniota seuraava analyytikko