Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fortumissa jo oston paikka?

Inderes Q&A 07.04.2017 13:19 Fortum

Hei! Kysymys Fortumista analyytikolle. Fortumin kurssi on jo pudonnut tavoitehintanne, onko siis Fortumissa (lisä)oston paikka? Suosituksenne on kuitenkin vähennä, eli eikö se päivity (heti) osakevertailuun, kun kurssi laskee? Jos ajatellaan että Fortum tänä vuonna tekee suunnilleen saman osakekohtaisen tuloksen (0,53) kuin viime vuonna jakaa osinkoa ensi keväänä saman verran (1,1) kuin tänä vuonna. Teidän raportissahan oli vähän korkeampikin tulosennuste. Nyt oma pääoma 15,15 ja siitä vähennetään pian maksettava osinko 1,1, jolloin jäljelle jää 14,05. Ensi vuonna 14,05 + osakekohtainen tulos 0,53 olisi 14,58. Siitä vähennetään jälleen osinko 1,1, jäljelle jää 13,48. Kurssi on nyt 13,08 --> alle oman pääoman. Fortum on kuitenkin voitollinen yhtiö, arvostuksen pitäisi olla korkeammalla? Meneekö logiikka mielestänne oikein --> oston paikka?

Answer 

Suositukset eivät päivity osakevertailuun ilman, että teemme päivityksen. Voit lukea lisää tavoitehinnoista täältä https://www.inderes.fi/sijoituskoulu-inderesin-tavoitehinnat.

 

Arvostusta omaan pääomaan nähden tulee peilata oman pääoman tuottoon, mikä on Fortumilla jäänyt heikon tuloksen ja tuhdin taseen takia viime vuosina vaatimattomaksi. Sijoittajan tuottovaatimus kuitenkin vaikuttaa siihen, että minkä verran osakkeesta kannattaa maksaa suhteessa omaan pääomaan.

 

Emme anna Q&A-osiossa suosituksia (tai tavoitehintoja), joten emme kommentoi kysymystä liittyen ”osto paikkaan”. Suosituksemme ja tavoitehintamme näkee raporteistamme.