Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Jenkkien pörssikupla

Inderes Q&A 24.03.2017 16:18 Mallisalkku

Hei Jenkki osakkeet ovat ennätys korkeissa hinnoissa. Nousu on jatkunut jo yli 7 vuotta ja esim. Amazon.com P/E luku lähentelee jäätävää 180 rimaa (toki viime aikoina laskenut). Jossain vaiheessa rytisee ja ainakin korjausliike on tulossa. Trump ja Euroopan poliittinen epävakaus saattaa olla se kipinä joka aloittaa paniikin. Viime aikoina jenkki pankkien osakkeet ovat tulleet alas mikä voisi indikoidan tietystä hermostuneisuudesta. Miten perus piensijoittajan kannattaa varautua tulevaan korjausliikkeeseen tai olenko edes oikealla tiellä.

Answer 

Emme varsinaisesti seuraa jenkkimarkkinaa kuin yleisesti (sen ollessa kuitenkin suurin ja johtava osakemarkkina joten tottakai pakko noteerata sen liikkeet). 

Ajattelemme osakkeita vahvasti fundamenttisijoittamisen näkökulmasta, joten emme esimerkiksi mallisalkussa ajoita ostoja tai myyntejä: sinne ostetaan laadukkaita yhtiöitä hyvään hintaan ja myydän pois kun näemme aliarvostuksen purkautuneen tai tuotto-odotuksen heikentyneen https://www.inderes.fi/inderes-mallisalkku. Kun tuntee omistamansa osakkeet hyvin ei tarvitse hätiköidä ja myydä paniikissa mitä usein saattaa tapahtua kun markkinoilla on rajuja liikkeitä.