Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Pääoman turvaaminen

Inderes Q&A 20.02.2018 18:03

Näinä turbulentteina aikoina on syytä miettiä pääoman turvaamista. Mitä ajatuksia voisi soveltaa, jos olen yksisilmäinen osakefriikki?

- Defensiiviset toimialat? Mitkä?
- Suurta oman pääomantuottoa tuottavat kasvuyhtiöt?
- Muita?

Answer 

Hei,

Sijoittaminen kuuluu myös kykloopeille!

Lähtökohtaisesti defensiiviset toimialat pitäisi toimia paremmin, jos pelkää turbulentteja aikoja. Paras turva salkulle lienee kuitenkin tieto omistamistaan yhtiöistä ja siitä mitä tekee: mitä enemmän tiedät, sitä vähemmän hosut. Salkkujemme pahimpia vihollisia turbulenssissa kun olemme herkästä me sijoittajat itse..

Emme luonnollisesti tee sijoitusneuvontaa, joten seuraava on luettava yleisenä toteamuksena. Salkun heiluntaa luonnollisesti tasaa käteinen. Yhtiöistä yleisesti defensiivisinä voidaan pitää esimerkiksi operaattoreita (näet suosituksemme ja ennusteemme näiden yhtiösivuilta) tai lääkevalmistajia. Defensiivisimpiä kasvuyhtiöitä korkealla oman pääoman tuotolla lienee Revenio Group. Toinen defensiivinen kasvaja voisi olla esimerkiksi Suomen Hoivatilat.

Osakkeita voi seuloa Osakevertailussa eri tunnuslukujen mukaan täältä ja saada lisää ideoita https://www.inderes.fi/osakevertailu

Onnea matkaan!