Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Suomen Hoivatilat

Inderes Q&A 23.03.2017 19:14 Hoivatilat

Älkää antako meidän odottaa puoli kympin aamariin asti! Hoiva julkaisi antitiedotteen, suunnatussa annissa institutionaalisille sijoittajille 3,5milj. osaketta tarjousten perusteella. Mitä tästä pitäisi tuumia? Entä samassa tiedotteessa julkaistut luvut tekeillä olevista kohteista - täsmääkö odotuksiin?

Answer 

Heh, valitettavasti aamariin astihan se meni. Laitetaan vielä tähän: 

 

Suomen Hoivatilat tiedotti tänään aamulla eilen illalla alun perin julkaistun suunnatun osakeannin tuloksen. Anti suunnattiin valikoidulle joukolle kotimaisia ja kansainvälisiä institutionaalisia sijoittajia ja se toteutettiin nopeutetussa tarjousmenettelyssä annettujen tarjousten perusteella (accelerated bookbuilding). Hoivatilojen hallitus päätti annissa laskea liikkeeseen enintään 4,5 miljoonaa uutta osaketta 7,0 euron merkintähinnalla. Merkintähinta on noin 3,4 % matalampi kuin yhtiön eilinen päätöskurssi. Yhtiö kerää siten annissa noin 31,5 MEUR uutta omaa pääomaa ennen kuluja. Anti on Hoivatiloille merkittävä ja yhtiön osakemäärä kasvaa sen seurauksena noin 21,6 %.

Osakeannissa kerätyt varat on Hoivatilojen eilisen pörssitiedotteen mukaan tarkoitus käyttää ensisijaisesti yhtiön keskeneräisten rakennusvaiheessa olevien ja aloittamattomien kiinteistökehitysprojektien rahoittamiseen sekä valmiiden kohteiden ostamiseen. Yhtiön tarkoituksena on käyttää noin 10 MEUR osakeanneilla tavoitelluista nettotuotoista tiedossa olevien hankkeiden oman pääoman ehtoiseen rahoitukseen ja noin 3,3 MEUR yhtiön määräaikaisen tililimiitin takaisinmaksuun. Loppuosa annilla tavoitelluista nettotuotoista on ensisijaisesti tarkoitus käyttää vuosien 2017-2018 aikana sovittaviin uusiin hankkeisiin.

Osakeanti ei tullut meille yllätyksenä, sillä yhtiöllä oli vuoden 2016 lopussa noin 67 MEUR:n edestä rakenteilla olevia kiinteistökehityshankkeita ja yhtiö oli mm. 2016 tilinpäätöstiedotteessa kertonut selvittävänsä vaihtoehtoja näiden ja tulevien hankkeiden rahoittamiseksi sekä oman pääoman että vieraan pääoman ehtoisin instrumentein. Yhtiöllä oli lisäksi 23.2. pidetyn yhtiökokouksen valtuutus enintään 10 miljoonan osakkeen tarjoamisesta. Suhtaudumme antiin pienestä laimennusvaikutuksesta huolimatta lähtökohtaisesti positiivisesti, sillä yhtiö pystyy uusilla pääomilla arviomme mukaan vauhdittamaan kehityshankkeitaan ja siten ylläpitämään viime vuosien vahvaa pääoman tuottoaan myös lähivuosina (2016: oman pääoman tuotto 24,5 %).