Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Moi, Näettekö Telesten kuinka houkuttelevana yrityostokohteena suuremmalle pelurille, kuten Ericssonille tai Arrikselle? Varsinkin nyt kun Telesten osake on melko alhaisella tasolla.

Answer 

Hei!

Olemme kommentoineet Telesten yrityskauppapotentiaalia 12/2016 (https://www.inderes.fi/case-tietoliikenneverkkojen-yhdentyminen-lahentaa...), emmekä näe tilanteen juuri muuttuneen tästä.

Telesten suurin tulevaisuuden kilpailu-uhka tulee siitä, että uudet toimijat kuten Nokia ja Huawei haluavat nyt laajentua kaapelioperaattoreiden markkinoille. Samalla kaapelioperaattoreiden konsolidoituminen tekee niistä vaativampia ja vahvempia ostajia. Telesten haastaminen ei kuitenkaan ole helppo tehtävä. Yhtiö saa selkeää kilpailuetua yhtiön kehittämistä teknologioista ja siitä, että kaapeliverkkojen laitteiden markkina Euroopassa on hyvin hajautunut ja standardoimaton. Telesten kaapelioperaattoreita palveleva laite- ja palveluliiketoiminta voisikin olla monelle kiinnostava palanen, mikäli verkkoinfran toimittajien konsolidoituminen jatkuu samaa vauhtia kuin viimeisen 15 vuoden aikana. Toisaalta ei ole poissuljettua, että Teleste itse kasvaisi yritysostoin kaapelimarkkinalla. Tilaajaverkkotuotteet ovat kuitenkin vain osa Telesteä. Jos Teleste jaettaisiin kahtia, jäisi yhtiölle jäljelle vahva ja kasvava videovalvontajärjestelmiä kehittävä liiketoiminta.