Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Mallisalkkukatsaus 2021: Turpiin tuli

Analyst comment 12.01.2022 8:38

Mallisalkun vuosi 2021 oli vaisu: hävisimme 15,5 %:n vuosituotolla selvällä marginaalilla Helsingin pörssin tuottoindeksille, joka nousi vuoden aikana peräti 25,6 %. Osakepoiminnan tarkoituksena on saavuttaa ylituottoa, joten indeksiltä turpaan ottaminen on tietysti merkittävä pettymys. Alituoton syyt on helppo avata, mutta pyrimme katsauksessa analysoimaan syvemmin mallisalkun kehitystä. Tarkoituksena on tarkastella kriittisesti Mallisalkun strategian vahvuuksia ja mahdollisia heikkouksia, jotka vaatisivat muutoksia toiminnassa.

Yhden vuoden tuoton perusteella suuria muutoksia pitkän aikavälin sijoitusstrategiaan ei lähtökohtaisesti kannata tehdä, mutta jokaisesta vuodesta kannattaa pyrkiä oppimaan. Vaikka vuosi 2021 oli Mallisalkulle heikko, pitkällä aikavälillä tuotot ovat hakanneet vertailuindeksin hurjalla marginaalilla. Lisäksi täytyy todeta, että vuoteen lähdettäessä markkinaolosuhteet huomioiden olisimme olleet tyytyväisiä 15,5 %:n tuottoon. Indeksille häviäminen on kuitenkin hyvä syy itsetutkiskeluun.

Mallisalkkuraportin löydätte täältä (vaatii Premium-tunnukset). Avasimme kehitystä sekä Mallisalkun uudistamista myös videolla eilen.

Analyst/Author

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Read more