Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Aloita sijoittaminen

Sijoittaminen on varautumista tulevaisuuteen. Inderes tekee siitä helpompaa. Inderes on kaikille osakesijoittajille avoin analyysipalvelu ja yhteisö.

Aloita sijoittaminen

5 askelta sijoittajaksi

Osakesijoittaminen ei vaadi supervoimia, vaan pitkäjänteisyyttä, sopivaa riskinsietokykyä ja aitoa kiinnostusta sijoittamista kohtaan. Innostuitko? Tässä viisi askelta, miten pääset alkuun.

1

Tärkeintä sijoittamisessa on pitäytyä päätöksessä sijoittaa. Matkan varrella tarvitset kurinalaisuutta ja malttia, kuten elämässä yleensäkin, ja lopulta sijoittamaan voi oppia vain sijoittamalla.

2

Avaa itsellesi osakkeiden kaupankäyntiä ja säilyttämistä varten arvo-osuustili tai osakesäästötili palvelua tarjoavaan pankkiin tai välittäjälle. Siirrä sijoittamista varten tilille vain sellaista rahaa, jonka heiluminen ei vie yöuniasi.

3

Perehdy sijoittamiseen ja osakkeisiin, tutustu yhtiöihin, ole utelias ja valmis oppimaan uutta. Esimerkiksi Inderesin sijoituskoulu tarjoaa oivan väylän perusteiden hankkimiseen ja erilaista sijoituskirjallisuutta on tarjolla lukematon määrä.

4

Tee itsellesi sijoitussuunnitelma. Miksi sijoitat? Mitä varten sijoitat? Kuinka paljon sijoitat esimerkiksi kuukaudessa tai vuodessa? Kuinka pitkä on sijoitusaikasi? Muista, että aika on sijoittajan puolella. Mitä pidempään sijoitat, sitä pidempään ehdit nauttia korkoa korolle -ilmiöstä. Pienemmilläkin summilla voi päästä merkittäviin lopputuloksiin, kun vain sallit sijoitustesi kasvaa vuosien ajan. Mutta olit sitten minkä ikäinen tahansa, ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa. Aluksi kannattaa sijoittaa pienemmillä summilla ja opetella tunnistamaan oma riskinsietokykynsä ja mukavuusalueensa hajauttamisen suhteen.

Hajauttamisesta ideoita saat esimerkiksi Heikkilä&Vilén -shown keskustelusta.

Pienin summa, jolla sijoittaa osakkeisiin, riippuu yleensä kaupankäyntikuluista. Tätä on kysytty myös Inderes Q&A:ssa.

5

Osta ensimmäiset osakkeesi. Ensimmäisiä osakepoimintoja tehdessä voi olla hyvä lähteä liikkeelle sellaisista yhtiöistä, jotka ovat itsellesi tuttuja ja joiden liiketoimintaa koet ymmärtäväsi. Kiinnostavien ja itsellesi sopivien osakkeiden löytämiseen voi auttaa esimerkiksi Mallisalkku, aamukatsaus, sekä osakevertailu, jossa osakkeita voi laittaa järjestykseen eri tunnuslukujen mukaan.

Liikaa tekstiä? Katso video!

Luo ilmainen Inderes Free-tili ja aloita osakesijoittaminen

Luo Inderes Free -tili →