Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Inderes laajenee täyden palvelun finanssitaloksi

Analyysiyhtiö Inderes laajenee pankkiiritoimintaan tarjotakseen asiakkailleen entistä monipuolisempaa palvelua. Uudistuvan Inderesin palveluvalikoimiin kuuluvat jatkossa osakevälitys, varainhoito ja yritysjärjestelyt.

”Olemme pyrkineet tekemään osakesijoittamisesta suomalaisille ymmärrettävämpää. Nyt tajusimme viimein, että on helpompaa myydä sijoittajille strukturoituja sijoitustuotteita, joiden monimutkaisia palkkiorakenteita tavallinen tallaaja ei ymmärrä,” arvioi Inderesin konsernijohtaja Mikael Rautanen.

Monissa rahastoissa palkkiot nousevat parhaimmillaan useisiin prosentteihin, vaikka ne todellisuudessa jäljittelevät tavallisia indeksirahastoja. Inderesin yhteisöön kuuluvat sijoittajat voivatkin jatkossa odottaa puhelua, jossa kohtelias nuori mies tarjoaa mahdollisuutta tulla kahvikupposen ääreen luoksemme keskustelemaan sijoitusasioista.

Myös Inderesin suosittu Sijoituskoulu uudistuu sarjaksi, jossa keskitytään kertomaan suomalaisille nopean vaurastumisen helppoudesta ja sen mahdollistamasta elämäntyylistä. ”Sijoittamisen riskeistä puhuminen kuuluu pikkupräntteihin,” toteaa Inderesin lifestyle-bloggaaja Verneri Pulkkinen.

Synergiaa saadaan myös liiketoimintaan. ”Varainhoidon kautta pääsemme myös hyödyntämään täysimääräisesti Inderes-efektiä, eli rahastot voivat myydä osakkeita, joita analyysi suosittelee ostamaan,” Rautanen luettelee.

Osakkeiden välitystoiminta on rahoitusalalla ollut aina yhteydessä osakeanalyysiin. Nyt Inderes muuttaa linjaansa kohti toimialan normaalia yli satavuotista toimintamallia.

”Analyytikoista tehdään täysverisiä myyjiä. Suositusten tehtävä on jatkossa aktivoida kaupankäyntiä ja sitä kautta tuoda välitykselle rahaa.”

Yritysjärjestelyliiketoiminnassa merkittävää kasvua Inderes tavoittelee erityisesti listautumisantien järjestelypalkkioista. Analyytikon työ on myydä anti maksimihinnalla.

”Aggressiivisella analyysillä ja markkinoinnilla listautuvan yhtiön osake voidaan myydä jopa tuplahinnalla. Listautumisessa myyjän ei kannata jättää rahaa pöydälle,” Rautanen laskeskelee.

Inderesin nimessä on riippumattomuus, minkä takia toiminnot erillään pitävä niin sanottu Kiinan muuri aiotaan järjestää huolellisesti. Toiminnot eriytetään toisistaan konttoriin sijoitettavilla sermeillä.

Odotamme innolla uusien liiketoimintojen tuomaa kasvua.

Lisätietoja antaa:
Mikael Rautanen

Inderes on Suomen ainoa pankkiiritoiminnasta riippumaton analyysiyhtiö, jonka tavoitteena on tehdä pörssistä parempi markkinapaikka yhdistämällä pörssiyhtiöt ja sijoittajat. Mielestämme osakeanalyysi ei tarvitse pankkia (vaikka pankki tarvitsee osakeanalyysiä).

Mikael Rautanen