Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Helsingin pörssin shortatuimmat osakkeet marraskuussa

  • Uusia, yli 0,5 %:n kokoisia lyhyeksimyyntipositioita on ilmestynyt marraskuun alkuun mennessä Nokiaan, Wärtsilään, Baswareen ja Amer Sportsiin. Sen sijaan listalta on pudonnut pois Caverion ja Metso.

Helsingin pörssissä on 20 yhtiötä, joissa on vähintään 0,5 %:n suuruinen lyhyt positio suhteessa yhtiön osakekantaan. Keskimäärin lyhyeksimyytyjen yhtiöiden osakekannoista on noin 1,7 % myyty lyhyeksi verrattuna 1,8 %:iin lokakuun alussa. Artikkelin julkaisuhetken tiedoilla lyhyeksimyydyimpien osakkeiden kolmen kärjessä ovat viime kuussakin kärkisijoja pitäneet YIT, Outokumpu ja Huhtamäki.

Tämä sisältö on Inderes Premium-jäsenille.
Verneri Pulkkinen

Nokia on vuonna 1865 peustettu globaali suomalainen tietoliikennealalla toimiva yhtiö, jonka liiketoimintoihin lukeutuu teknologiakehitys ja sen lisensointi. Nokia kuuluu alansa suurimpiin yrityksiin ruotsalaisen Ericssonin ja kiinalaisen Huawein rinnalla. Nokian liiketoiminnot voidaan jakaa Nokia Networksiin ja teknologiayksiköihin. Nokia toimii lähes jokaisella mantereella ja sillä on maailmanlaajuinen johtoasema mobiili ja kiinteiden verkkojen infrastruktuurissa.