Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Huonojen ja hyvien kauppasotauutisten tasapaino nyt osakemarkkinan ajurina

Huonojen ja hyvien kauppasotauutisten tasapaino nyt osakemarkkinan ajurina

Artikkeli 20.05.2019 6:25 MakroanalyysiUSA:n talousKiinan talousTalous

Viime viikko oli Euroopan ja USA:n osakemarkkinalla vaihteleva: pääindeksit päätyivät plussalle Euroopassa, mutta USA:ssa viikon saldona oli laskua. Kauppasotauutiset dominoivat edelleen markkinalla. Pääindeksit elpyivät maanantain rajusta laskusta, mutta markkina on edelleen herkkä USA:n ja Kiinan kauppaneuvotteluja koskeville uutisille. Viimeisten reaktioiden perusteella vaikuttaa siltä, että markkinalla ollaan edelleen etunojassa etenkin hyvien uutisten suhteen, ja USA:n tullikorotusten alkuviikolla tuoma takapakki hälveni nopeasti.

Markkinalla odotuksissa on edelleen kauppasopu, ja seuraava mahdollisuus ”diilille” USA:n ja Kiinan välillä olisi kesäkuun lopussa Japanin G20-huippukokouksessa. Mielestämme positiivisena signaalina on, että neuvotteluja jatketaan molemminpuolisista tullikorotuksista huolimatta. Pelkäämme kuitenkin sovun pitkittyvän yli kesäkuun ja jatkavan samalla epävarmuutta maailmantaloudessa. Mikään mahdottomuus ei olisi sekään, että USA laajentaisi edelleen tulleja, mikä hidastaisi Kiinan talouskasvua entisestään.

Hopeareunuksena epävarmuuden keskellä ovat odotukset rahapolitiikasta, mikä on tarjonnut tukea osakkeille. Esimerkiksi futuurimarkkinan odotukset USA:n keskuspankin ohjauskoron laskulle kuluvana vuonna ovat nousseet selvästi viimeisen kuukauden aikana. Mielestämme luotto keskuspankkeihin on todella suurta tällä hetkellä, ja vahvaa etunojaa otetaan myös tässä suhteessa.