Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Katsaus sijoittajan tärkeimpiin talousindikaattoreihin

Katsaus sijoittajan tärkeimpiin talousindikaattoreihin

Artikkeli 11.09.2019 6:59 TalousMakroanalyysiUSA:n talousEurotalous

On jälleen aika tehdä katsaus niiden sijoittajien tärkeimpien talousindikaattorien kehitykseen (taustoja indikaattorien valintaan löytyy Sijoituskoulusta). Tiivistettynä näyttäisi siltä, että suunta on alaspäin, mutta alamäki loivenemassa. Teollisuuden heikkous on laajaa, mutta palvelualoilla etuna erittäin vahva suhdanne taustalla ja edelleen korkealla tasolla oleva kuluttajaluottamus. Odotuksia talouslukujen osalta on laskettu, joten USA:n kohdalla talouden yllätysindeksit ovat kääntyneet jo hieman positiivisen puolelle, mutta euroalueella pettymysten sarja talousluvuissa näyttää jatkuneen.

Tällä viikolla kuumana perunana osakemarkkinalla on EKP:n korkopäätös, josta odotetaan uusia elvytystoimia ja paluuta arvopaperiostoihin. Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset ovat euroalueella laskeneet rajusti viime aikoina, mikä viittaa heikkoihin talouskasvunäkymiin lähivuosille. Matalat inflaatio-odotukset yhdistettynä elvytysodotuksiin osoittaa, ettei keskuspankkien kykyyn elvyttää inflaatiota oikein enää uskota. Julkaisemme tarkemman ennakon EKP:n kokouksesta huomenna.