Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Orionin yhtiökokous 2021

Orionin yhtiökokous 2021

Artikkeli 12.03.2021 15:14

Orionin osakkeenomistajien varsinainen yhtiökokous pidetään tänä vuonna torstaina 25.3. klo 14.00 Orionin pääkonttorissa Espoossa. Koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi yhtiökokoukseen ei voi osallistua kokouspaikalla, vaan Orionin osakkeenomistajat voivat seurata kokousta videoyhteyden välityksellä ja käyttää äänioikeuttaan äänestämällä ennakkoon. Yhtiökokouksen on määrä muun muassa vahvistaa Orionin vuoden 2020 tilinpäätös sekä päättää yhtiön voitonjaosta ja hallituksen jäsenistä.

Yhtiökokouksen jälkeen järjestetään virtuaalinen tilaisuus, jossa osakkeenomistajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä Orionin johdolle videolähetyksen chat-toiminnon avulla. Tilaisuus ei ole osa yhtiökokousta, ja se pidetään vain suomeksi.

Orionin nimitysvaliokunnan tekemän esityksen mukaisesti Orionin hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallituksen jäseniksi valittaisiin uudelleen Kari Jussi Aho, Pia Kalsta, Ari Lehtoranta, Timo Maasilta, Hilpi Rautelin, Eija Ronkainen ja Mikael Silvennoinen. Mikael Silvennoisen ehdotetaan myös jatkavan hallituksen puheenjohtajana. Uutena jäsenenä hallitukseen on ehdolla Veli-Matti Mattila. Hänet tunnetaan parhaimmin Elisan toimitusjohtajana.

Orionin hallituksen osinkoesitys on 1,50 euroa osaketta kohden.

Tarkemmat tiedot Orionin yhtiökokoukseen löydät täältä.

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet, suomalaisen tautiperimän harvinaissairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä.