Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

kesäkuu, 22.06.2017

Sami Ensio

Sami Ensio on Innofactorin perustaja ja toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2000. Hän on syntynyt 1971 ja koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Edelliset työnantajat:
Omnitele, Teknillinen korkeakoulu, Ericsson
Omistukset yhtiössä:
7 460 715 kpl osakkeita tai 20,6 % yhtiöstä

Mitä riskejä Microsoft-ekosysteemiin keskittyminen sisältää?

Kaikkeen liiketoimintaan liittyy omat riskinsä. Yrityksen on menestyäkseen valittava selkeä strategia, millä se erottuu kilpailijoistaan. Innofactor on valinnut keskittyä Microsoft-ekosysteemin ratkaisuihin. Microsoft on maailmanlaajuisesti johtava toimija kaikilla Innofactorin strategian mukaisen tarjonnan osa-alueilla. Keskittymällä Microsoft-ekosysteemiin Innofactor pystyy houkuttelemaan ekosysteemin parhaat osaajat, saa johtavan osaamisen sekä erityisaseman suhteessa Microsoftiin. Microsoft tukee mieluiten sellaisten kumppaneidensa myyntiä, joiden suhteen se voi olla varma, että asiakkaalle tarjotaan lopputuloksena Microsoft-pohjainen ratkaisu.

Riskinä on toki se, jos Microsoft menettäisi jossain vaiheessa johtavan asemansa jollain meille keskeisellä osa-alueella. Tässä tilanteessa Innofactor pystyisi vaihtamaan tältä osin hallitusti yhteistyökumppaniaan, koska ydinosaamisemme on asiakkaidemme prosessit, ei niinkään jokin teknologia. Emme kuitenkaan näe tätä todennäköisenä lähitulevaisuudessa.

Tavoittelette 20 %:n orgaanista kasvua ja 20 %:n käyttökatetta vuonna 2020. Kannattavuuden pitäisi kaksinkertaistua. Miksi tavoitteenne ovat näin kunnianhimoiset?

Innofactorille ja minulle itselleni ei ole koskaan riittänyt, että Innofactor on hyvä yritys. Tavoitteena on aina ollut ja on olla erinomainen yritys. Erinomainen yritys niin työntekijöillemme, asiakkaillemme, kumppaneillemme kuin sijoittajillemme. Parhaat työntekijät hakeutuvat menestyvimpiin yrityksiin, mikä houkuttelee kiinnostavimmat asiakkaat, kilpailukykyisimmät yhteistyökumppanit ja takaa menestyksekkäimmän liiketoiminnan.

Jos haluaa saavuttaa merkittäviä tuloksia, on uskallettava asettaa kunnianhimoisia tavoitteita. Olemme aiemminkin asettaneet Innofactorissa rohkeita strategisia tavoitteita, jotka olemme myös saavuttaneet. Vuonna 2008 asetimme tavoitteeksemme saavuttaa Microsoft-ratkaisujen ykköstoimittajan asema Suomessa, jonka totesimme saavuttaneemme vuonna 2011. Tällöin asetimme tavoitteeksemme saavuttaa vastaava Microsoft-ratkaisujen ykköstoimittajan asema Pohjoismaissa, jonka totesimme saavuttaneemme vuonna 2016. Meillä on vahva usko, että pystymme myös tällä kertaa saavuttamaan tavoitteemme.

Missä Innofactor on 5 vuoden päästä?

Olemme tavoitteemme mukaan saavuttaneet vuoden 2020 tavoitteet sekä pystyneet pitämään 20 %:n orgaanisen kasvumme ja 20 %:n kannattavuutemme. Tämä tarkoittaa, että Innofactor työllistää selkeästi yli 1000 henkilöä Pohjoismaissa. Suurin osa liikevaihdosta tulee Suomen ulkopuolelta. Ruotsi on suunnilleen yhtä iso kuin Suomi. Tanskassa ja Norjassa on noin 200 työntekijää molemmissa maissa. Valtaosa liikevaihdostamme tulee muusta kuin ohjelmistoprojekteista, etenkin tuotteistetuista pilvipalveluista. Olemme johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja Pohjoismaissa - sekä uuden yhdistyneen Pohjoismaiden pörssin tähtiyritys.

Hyvä ei riitä, tavoitteena on olla erinomainen yritys