Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Millä tavalla tulisi suhtautua näihin toimitusjohtaja vaihdoksiin? Onko usein kyse yhtiön kannalta oikeanlaisen johtajan saamisesta viemään uutta strategiaa eteenpäin vai voiko kyseessä olla ongelmia tms?

Inderesin kommentti 

Hei,

Olemme kommentoineet Aallon Groupin toimitusjohtajavaihdosta täällä https://www.inderes.fi/fi/uutiset/aallon-groupin-toimitusjohtajan-ja-aluejohtajan-lahto-tuli-yllatyksena

Vaihdos tuli yllätyksenä. Atte kommentoi, että yhtenä syynä lähtöön näemme, että Elina Pienimäen aviomies Tomi Pienimäki istuu Aallon Groupin hallituksessa ja asetelma oli hyvän hallintotavan näkökulmasta hieman kyseenalainen. Toimitusjohtajan vaihdos hidastanee yhtiön strategian toteutusta ja alleviivaa tuoreen organisaation riskejä:

”Arvioimme, ettei johtajavaihdoksilla ole käytännön vaikutuksia Aallon Groupin nykyiseen liiketoimintaan. Ne syövät kuitenkin hallituksen aikaa kasvuhankkeilta ja yritysjärjestelyiltä, kunnes uudet nimitykset on saatu tehtyä. Olemme listautumisannista asti todenneet, että Aallon Group on luotu yhdistämällä tilitoimistoja, eikä uutta organisaatiorakennetta ole vielä todistettu toimivaksi. Eilinen uutinen vahvistaa, että tämä on lähivuosina sijoittajan kannalta yksi keskeisimpiä riskejä Aallon Groupissa, kunnes yhtiöltä on saatu näyttöjä uuden organisaation toimivuudesta.”

***

Stora Ensossa taas on täysin toisenlainen tilanne. Kommentoimme asiaa näin:

”Sundströmin kaudella Stora Enson muutosstrategian toteutus on edennyt mielestämme hyvin, minkä myötä yhtiön liikevaihto on kääntynyt kasvuun ja kannattavuus on parantunut. Arviomme mukaan muutos on osa luonnollista tehtäväkiertoa yhtiössä, emmekä usko toimitusjohtajan vaihdoksen vaikuttavan merkittävästi yhtiön strategiseen suuntaan. Stora Enson hallituksella on myös kohtuullisen hyvin aikaa tehdä halittu toimitusjohtajan vaihto.”

Koko kommentti löytyy täältä https://www.inderes.fi/fi/uutiset/stora-enson-toimitusjohtaja-vaihtuu-alkuvuodesta

 

Terveisin,

Verneri

Johdon merkitystä pörssiyhtiössä on pohdittu mm. aiemmassa Heikkilä&Vilén Showsa
https://www.inderes.fi/fi/videot/heikkila-ja-vilen-osa-9-toimitusjohtajan-rooli-yhtion-menestyksessa