Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Afarakin delistaus

Inderes Q&A 05.12.2017 18:17 Afarak

Miten käy piensijoittajan omistusten jos yhtiö delistataan pörssistä? Esim. Jos Afarakin pääomistajan tahto menee läpi https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/paaomistaja-ehdottaa-afarakin-p...

Inderesin kommentti 

Hei,

Käsittelemme Afarakin tilannetta aamukatsauksessa (7.12.2017).

Afarak Group tiedotti https://www.inderes.fi/tiedotteet/kutsu-ylimaaraiseen-yhtiokokoukseen-1 tiistaina, että yhtiö on vastaanottanut pyynnön Kermas Resources Limitediltä yhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumiseksi. Kermas ehdottaa, että yhtiökokous velvoittaisi Afarakin hallituksen laatimaan ja esittämään suunnitelman ja aikataulun yhtiön poistamiseksi Helsingin pörssistä (delistaus) niin pian kuin käytännössä on mahdollista. Danco Koncarin määräysvaltayhtiö Kermasilla on hallussaan 26,90 % Afarakin osakkeista ja äänistä eli Kermas on yhtiön suurin omistaja.

Lisäksi Afarak tiedotti tiistaina kutsuneensa koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, joka järjestetään 5.2.2018 Helsingissä. Tähän yhtiön hallitus oli osakeyhtiölain nojalla velvoitettu, sillä 10,86 % yhtiön osakkeista ja äänistä omistava ryhmä oli vaatinut jo aiemmin syksyllä ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumista. Asialistalla ylimääräisessä yhtiökokouksessa ovat pörssilistalta poistumisen lisäksi muun muassa vaatimus erityistilintarkastuksen toteuttamisesta yhtiössä ja yhtiön hallituksen erottaminen. Nämä kaksi asiaa ovat asialistalla edellä mainitun omistajaryhmän vaatimuksesta ja käsityksemme mukaan ryhmän omistusosuus riittää velvoittamaan hallituksen erityistilintarkastuksen toteuttamiseen Afarakissa yhtiökokouksen virallisen päätöksen jälkeen. Hallituksen erottamista ei hallituksen itsensä mukaan ole ylimääräisessä yhtiökokouksessa sen sijaan tarvetta käsitellä, sillä hallitus tulee eroamaan ylimääräisessä yhtiökokouksessa 5.2.2018. Näin ollen ylimääräisen yhtiökokouksen asialistalla on myös uuden hallituksen valitseminen Afarakille. Hallituksen nykyisistä jäsenistä Thomas Hoyer on ilmoittanut, että hän ei ole käytettävissä uudelleenvalintaan. Thomas Hoyer valittiin Afarakin hallitukseen tämän vuoden kevään yhtiökokouksessa edellä mainitun omistajaryhmän esityksen pohjalta.

Pörssilistalta poistumisen todennäköisyyteen ja ehtoihin on tässä vaiheessa erittäin vaikeaa ottaa kantaa. Afarakin nykyiseen ja tulevaan omistukseen liittyvien epäselvyyksien takia emme anna yhtiön osakkeelle toistaiseksi tavoitehintaa tai suositusta.