Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Amerin lisää-suositus

Inderes Q&A 16.10.2017 11:09 Amer

Terve, kiitokset hienoista analyyseista joita on todella mukava seurata! Websivunne ovat myos loistavat. Teillä on lisää-suositus Amerille, mutta samaan aikaan arvostuksen osalta (kohdassa sijoitusnakemys) mainitaan “ Arvostus on sillä tasolla, että loppuvuodesta kaiken pitää menna suunnitelmien mukaan, eikä nykyinen kurssitaso tarjoa tulospettymysten varalta turvamarginaalia”. Eikö lisää-suositus ole ristiriidassa yllä-olevan toteamuksen kanssa?

Inderesin kommentti 

Hei ja kiitokset positiivisista kommenteista!

Meillä on Amer Sportsille lisää-suositus sen takia, että pidämme nykyisellä noin 21 euron osakekurssilla yhtiön olevan hyvä sijoituskohde lähivuosien tulosennusteisiimme nähden ja tavoitehinnassamme heijastuu odotus, että kurssitaso on 12kk tähtäimellä korkeammalla tasolla kuin mitä se on nyt. Amer Sportsilla on muiden urheiluväline- ja urheiluvaatevalmistajien tavoin (ml. Nike, Under Armour yms.) ollut suuria haasteita vähittäiskaupan markkinamurroksesta johtuen viimeisen parin vuoden aikana ja yhtiöltä on nähty monta perättäistä pettymyksen aiheuttanutta osavuosikatsausta. Tämä on heijastunut negatiivisesti lähivuosien tulosennusteisiin ja sitä kautta myös osakekurssiin (-18 %/v.). Amer on kuitenkin pitänyt heikosta vuoden 2017 alkupuoliskosta huolimatta (H1'17: liikevaihto +2 % ja H1'17: vertailukelpoinen EBIT 13,4 MEUR vs. 33,9 MEUR vertailukaudella) ohjeistuksensa ennallaan, jonka mukaan vuoden 2017 liikevaihdon odotetaan kasvavan ja vertailukelpoisen liikevoiton olevan vertailuvuoden tasolla. Markkinat myös uskovat tämän edelleen toteutuvan, sillä konsensusennuste liikevaihdon kasvulle on noin 4 % ja vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan olevan 220 MEUR:n tasolla (2016: 222 MEUR). Meidän ennuste on 218 MEUR. Näihin odotuksiin verrattuna Amer Sportsin arvostus on mielestämme 2017e (oik.) P/E 17x ja 2018e (oik.) P/E 15x sillä tasolla, että pysymme mielellään lisää-puolella, mutta tähän tulostasoon vaaditaan se, että yhtiöllä menee loppuvuosi suunnitelmien mukaan ja selvästi paremmin kuin vertailukaudella (H2'16).

Jos yhtiö ei tule onnistumaan merkittävässä tulosparannuksessa vuoden jälkimmäisellä puoliskolla (liikevoiton tulisi parantua yhteensä noin 20 MEUR:lla H2'17), niin mahdollinen ohjeistuksen lasku tulisi markkinoille selvänä yllätyksenä eikä nykyinen kurssitaso tarjoaisi tämän tulospettymyksen varalta turvamarginaalia. Eli nykyinen lisää-suosituksemme ja 12kk tavoitehinta nojaa siihen oletukseen, että yhtiön tämän vuoden tulosohjeistus toteutuu ja ennusteemme heijastavat oikein yhtiön tuloskuntoa.