Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Mistä kannattaisi lähtä liikkeelle että ymmärtää tehtyjä analyysejä? Onko tehty opastusta siitä miten analyyseja tulisi lukea tai mikä niiden rakenne on ja mitä yritetään siinä kertoa? Aloittelevalle sijottajalle puolet termeistä voi olla heprea ja analyysien lukeminen itsessään ei hirveän hyödyllistä ole, jos ei ymmärrä asioiden synergioita. Mistä voisi myös lukea sijoitustermeistä? Sivuilta en löytänyt ohjeita tai sitä mitä tavoitehinnalla tarkoitetaan(löysin sen kyllä). Nordnetin sijoitus koulua olen käyttänyt mutta se on puuduttavaa lukemista(etenkin jos vertaa inderesin materiaaleihin).

Inderesin kommentti 

Hei,

Hyvin relevantti kysymys!

Aloittaisin niin, että penkoisin aluksi meidän Sijoituskoulua täältä missä on käyty termejä ja ilmiöitä läpi rautalangasta vääntäen. Ei ehkä parhaiten jäsennelty paikka, mutta pääset varmasti alkuun https://www.inderes.fi/fi/sijoituskoulu

Guuglaaminen auttaa myös, mutta monesti parhaat selitykset löytyy englanniksi mikä voi olla aloittelijalle vaikeaa vaikka itse kieli taipuisikin.

Meidän videomateriaalit on pyritty tekemään kansankielisesti ilman vaikeita termejä, tai jos niitä käytetään niin kontekstin pitäisi olla selkeä. Siinä ei vältämättä onnistuta aina, mutta siihen pyritään joka päivä.

Sijoittaminen on laji, jossa oppii koko ajan uutta. Lajin pitkäkestoisuudesta johtuen onneksi myös aikaa oppia uusia käsitteitä, termejä ja ilmiöitä riittää! 

Terveisin,

Verneri