Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Bilot listautumisanti

Inderes Q&A 04.03.2020 12:50 Bilot

Hei, Katselin Bilotin listautumisannin ehtoja ja siellä lukee, että jos kaikki merkittävät osakkeet merkitään niin niitä olisi silloin 3 723 480 kpl ja 6,70 € listautumishinnalla markkina-arvoksi tulisi 24,9 M€. Raportissanne kerrotte kuitenkin, että markkina-arvo listautumishinnalla on 16,9 M€. Mitä en tässä erossa ymmärrä? Vai puuttuuko noista teidän luvuista annin osakemäärä? En löytänyt Ruotsin ja Puolan toimintojen kannattavuutta (voi olla että kävin vähän liian nopeasti materiaalin), niin olivatko ne vielä kannattavia? Ruotsissa oli kai vasta ylösajovaihe käynnissä ja sieltä tuli kai 0,3 M€ tappiot.

Inderesin kommentti 

Hei,

Tuo markkina-arvo on laskettu ennen antia (2,5 miljoona osaketta), eli juuri kuten epäilet, tuossa ei ole laskettu listautumisannin mahdollisia osakkeita.

Yhtiö ei ole kertonut kansainvälisten liiketoimintojen tarkkaa kannattavuutta, mutta Puolan liiketoiminnot ovat ymmäryksemme mukaan kannattavia ja Ruotsi on vielä ylösajovaiheessa ja tappiollinen. Puolan liiketoiminta on kasvanut vahvasti viimeiset 2 vuotta ja tulee arvioimme mukaan tukemaan vahvasti yhtiön tulevaa kasvua.

Terveisin,

Joni