Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Bittium pois pörssistä?

Inderes Q&A 29.09.2021 21:02 Bittium

Bittiumilla on kosolti oman niche-alueen osaamista ja mielenkiintoinen tuotepaletti. Voisiko Bittium olla sopiva suupala jollekin isommalle valaalle, ja onko näköpiirissä potentiaalisia ostajaehdokkaita?

Inderesin kommentti 

Bittium toimii monella hyvin erilaisella alueella, ja esimerkiksi Medical Technologies-liiketoiminta on toimialana erittäin kaukana Defense-sektorista. Tämän takia en lähtökohtaisesti usko, että yhtiö olisi ”suupala” yksittäiselle suurelle ostajalle, vaikka mahdollista sekin toki on.

Sen sijaan Bittiumin eri palvelualueet voivat mielestäni hyvinkin olla kiinnostavia ostokohteita suuremmille toimijoille, ja Bittiumin historiasta löytyy varsin paljon yrityskauppa-aktiviteettia (erityisesti Automotive-menestystarina). Erityisesti Medical Technologies-alueella on ollut paljon aktiviteettia. Näistä tärkeimpänä Boston Scientific ilmoitti alkuvuonna ostavansa Bittiumin yhteistyökumppani Preventicen (tästä on kirjoitettu tarkemmin yhtiöraporteissa). Tämä liiketoiminta toimisi näkemykseni mukaan hyvin myös ilman Bittiumin muuta osaamista, ja erityisesti myyntipuolelle toimialan suuri konserni toisi varmasti tukea. Connectivity Solutions -liiketoiminta voisi olla myös suuremmalle toimijalle mielenkiintoinen, mutta on mielestäni sidoksissa myös Bittiumin muuhun liiketoimintaan. Defense & Security -puolellakin teknologia varmasti kiinnostaisi monia, mutta erityisesti Defensen kohdalla näkisin, että osaaminen halutaan pitää Suomessa (Puolustusvoimat on täällä avainasiakas). Security-liiketoiminnassa voisi olla myös mielenkiintoisia osia, mutta kokonaisuuden kannalta en pidä myyntiä todennäköisenä varsinkaan nykyisessä kehitysvaiheessa.

Pidemmällä aikavälillä pidän siis erityisesti Medical Technologies-liiketoimintaa potentiaalisena ostokohteena, mutta epäilen, että Bittium haluaa kehittää liiketoimintaa vielä eteenpäin itse. Muissakin liiketoiminnoissa mahdollisuuksia on, mutta pidän näitä epätodennäköisimpinä. Mahdollisilla ostajaehdokkailla en halua lähteä spekuloimaan. 

- Juha