Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Kun nyt Energian hinta on ollut rajussa nousussa + komponenttipulaa vähän siellä täällä niin vaikutukset taitavat olla aika kovatkin teollisuusyhtiöille. Mutta miten näette sen vaikuttavan Cargotecin toimintaan näin ylipäänsä, tässä yritän vaan miettiä yhtiökohtaisesti näitä asioita.

Inderesin kommentti 

Moro, pari nopeaa kommenttia:
1) energian (polttoaineet + sähkö) hinnannousun suora vaikutus Cargoteciin on varsin vähäinen, mutta voi tulla komponenttien hintoihin viiveellä. Toistaiseksi ei isompaa merkitystä;
2) Pulaa on tällä hetkellä yksittäisistä komponenteista etenkin elektroniikassa, mikä näkyy Kalmarin toimituskyvyssä. Ongelma voi olla myös asiakaspäässä eli esim. jos kuorma-autotehtaalla on seisokki ei Hiabin nostolaitteitakaan päästä asentamaan. Kaikkiaan komponenttipula ei ole helpottanut Q2:n jälkeen, mutta merkittävästä huononemisestakaan ei puhuta. Omilla tehtailla komponenttien vaihteleva saatavuus johtaa pumppausliikkeeseen eli kapasiteetin epäoptimaaliseen käyttöön ja tämä rasittaa kannattavuutta.

T. Eki