CMD

Inderes Q&A 08.02.2019 15:56

Hei! Olen jo hetken aikaa miettinyt, mitä ovat yhtiöiden järjestämät pääomamarkkinapäivät, eli cmd:t? Mikä merkitys pääomamarkkinapäivien annista on sijoittajalle? Mitenkä paljon näihin kannattaa kiinnittää huomiota ja mitä merkityksellistä niistä voi löytää sijoituksen kannalta? En ole kuullut teidän puhuvan näistä hirveästi, joten olisi mukavaa, jos pystyisitte avaamaan aihetta hieman vaikka videon muodossa! T. Kaius Vanne

Inderesin kommentti 

Hei,

Pääomaomarkkinapäivä (eli CMD= Capital Markets Day) on juuri sen näköinen, kuin yhtiö itse haluaa. Niissä voidaan esimerkiksi esitellä yhtiötä sijoituskohteena sijoittajille, tuoda sijoittajien tietoisuuteen yhtiön uusia tuotteita tai palveluita tai julkaista uusi strategia tai tavoitteet. Informaatioanti voi siis vaihdella laidasta laitaan, mutta kyllä ne valistuneen sijoittajan kannattaa vähintään vilkaista. Pääomamarkkinapäivillä esimerkiksi analyytikot ja muut osallistujat voivat esittää yhtiön johdolle tarkentavia kysymyksiä, mitä on mielenkiintoista seurata vaikkapa inderesTV:n kanssa. 

Hieman aihetta sivuten, tässä Sijoituskoulussa aiemmat Saulin kommentit mitä yhtiöltä kannattaa kysyä sijoittajatapahtumissa:
https://www.inderes.fi/fi/mita-kysya-yhtioilta-sijoittajatapahtumissa-sa...

Monet CMD:t löytyy meiltä videoituna myös inderesTV:stä. 

Terveisin,

Verneri