Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

COVID-19 ja defensiiviset toimialat

Inderes Q&A 03.04.2020 11:03

Hei, Mikä on teidän näkemyksenne, mitkä toimialat ja yrityksen näiden toimialojen sisällä ovat koronan suhteen defensiivisiä? Entä onko toimialoja/yrityksiä jotka hyötyvät tästä tilanteesta? Kiitos

Inderesin kommentti 

Hei,

Meiltä tulee koko ajan yhtiökohtaisia päivityksiä, miten koronavirus ja karanteenit vaikuttavat nykytiedon valossa yhtiöihin. 

Tähän asti ainoa sektori, johon se ei ole suoranaisesti vaikuttanut nettona negatiivisesti, on peliyhtiöt. Suomessa siis käytännössä Remedy. Peliala jopa hyötyy lisääntyneen vapaa-ajan määrästä, kun ihmiset pelaavat kotona. Tottakai, jos taantumasta tulee syvä ja pitkäkestoinen, vaikuttaa se ihmisten ostovoimaan ja lopulta myös pelialan myyntiin. Tämä suojaisuus näkyy kuitenkin jo sekä Remedyn että koko pelialan osakkeiden kursseissa... 

Yleensä ottaen yhtiöt, joilla on vahva taloudellinen asema, leveät marginaalit ja paljon jatkuvaa liikevaihtoa, ovat enemmän suojassa kuin päinvastaiset yhtiöt. Toisessä ääripäässä on ravintola-ala, jonka liikevaihto on rysähtänyt lähes olemattomiin.

Terveisin,

Verneri