Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

DNA:n osakkeiden lunastustarjous

Inderes Q&A 13.05.2019 11:30 DNA

Onko Telenorilta tulossa lunastustarjous lopuista pörssissä olevista DNA:n osakkeista? Eikö heidän ole pakko tehdä tämä kun Telenorin omistusosuus nousee yli 50%:iin?

Inderesin kommentti 

Hei,

Telenor tai DNA ei ole seurannassamme, mutta DNA on tiedottanut seuraavasti: Norjalainen tietoliikenneyhtiö Telenor ilmoitti 9.4.2019 ostavansa DNA:n kahden suurimman omistajan, Finda Telecoms Oy:n ja PHP Holding Oy:n, omistusosuudet DNA:sta eli yhteensä 54 % DNA:n osakkeista. Findan ja PHP:n yhtiökokoukset hyväksyivät kaupan 6.5.2019. Kauppa vaatii toteutuakseen vielä viranomaistahojen hyväksynnän, jonka Telenor arvioi saavansa vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. Telenorin ostotarjous DNA:n osakkeista oli 20,90 euroa per osake. Finda Telecoms Oy:n omistus DNA:ssa on 28,3% (37 385 454 osaketta) ja PHP Holding Oy:n omistus on 25,8% (34 105 827 osaketta).

Toteutuessaan kauppa käynnistää julkisen ostotarjouksen jäljelle jäävistä DNA:n osakkeista. Telenor on ilmoittanut tulevassa julkisessa ostotarjouksessa osakekohtaiseksi lunastushinnaksi 20,90 euroa. Riippuen julkisen ostotarjouksen lopputuloksesta, Telenor on ilmoittanut, että tulee pitämään DNA:n osakkeen listattuna Helsingin Pörssissä.

Terveisin, Joni

Ps. Telenor ostosta puhuttiin myös viimeisimmässä DNA-haastattelussa https://www.inderes.fi/fi/videot/dna-kasvoi-kirean-kilpailun-markkinassa...