Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Kesko ilmoitti ostavansa Ruotsista Fresk-konsernin 29.3.2019. Handelsbanken piti sitä positiivisena myös Harvialle. Millaisia vaikutuksia teidän estimaatteihin tällä jakelukanavalla?

"Kesko on Harvian suurin asiakas, ja sen suuren yritysoston Ruotsissa pitäisi olla positiivinen asia Harvian laajenemissuunnitelmille."

"Fresks-konsernilla on 33 myymälää ja se on on suurin jäsen XL Bygg -ketjussa. Yhtiöllä on noin 500 työntekijää, jotka palvelevat pääasiassa pieniä ja keskisuuria yritysasiakkaita."

Inderesin kommentti 

Hei! 

Kiitos hyvästä ja ajankohtaisesta kysymyksestä. Kysyin asiasta Harvian toimitusjohtajalta Q1-tiedotustilaisuuden yhteydessä. Tapio Pajuharjun kommentit olivat jotakuinkin tämän kaltaiset: Fresks on Ruotsissa suuntautunut melko vahvasti ammattikanavaan ja niiden saunakategoria on hyvin pieni tai lähes olematon. Harvialla voisi ehkä jossain vaiheessa tulevaisuudessa olla mahdollisuuksia pyrkiä lisäämään tuotteitansa Fresksin valikoimissa, mutta ainakaan lyhyellä aikavälillä emme odota tästä merkittävää lisämyyntiä Harvialle. Pajuharju sanoi myös, että Harvialla ei ole vielä ollut aiheeseen liittyen edes yhtäkään palaveria Fresksin kanssa, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö yhdessä voisi jotain tulevaisuudessa kehittää.

Tiivistetysti meidän mielestä tämä kauppa voi olla hieman positiivista Harvialle pidemmällä aikavälillä, mutta emme odota, että myynti lähtisi tästä johtuen huomenna nousuun.

Terveisin
Petri K.