Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

HEX vastaan muut pörssit

Inderes Q&A 03.08.2018 13:39

Mistä johtuu Helsingin pörssin +11 % vuodenvaihteesta (osinkoineen), kun muut pörssit seilaavat 0%:n molemmin puolin?

(pörssin muutos päivitetty Inderesin vastauksen viivästyessä harmillisesti)

Inderesin kommentti 

Hei,

Ensiksin pahoittelut pitkäksi venyneestä vastaamisesta!

Helsingin pörssi on tuottanut tänä vuonna tosiaan yllättävänkin hyvin, kun miettii yhtiöidemme suoriutumista tulosrintamalla tälläkin tuloskaudella.. Tuloskasvua on kuitenkin tullut, ja sen myötä pörssin arvostustaso on neutraalihko (P/E noin 16 eli suunnilleen 2000-luvun mediaanin verran). Tänä vuonna parhaiten tuottaneita pörssejä ovat olleet Saudi Arabia (+14 %) ja Nasdaq (+13 %) isommista pörsseistä, SP500 + 6 % ja Kiinassa laskua melkein -20 %. 

Muutamia yleisiä tekijöitä, jotka antavat ajattelunaihetta kysymykseesi: globaalin talouden kasvu on jäänyt hieman odotuksista tänä vuonna. Samaan aikaan keskuspankkien arvopaperiostot ovat hidastuneet ja korot nousseet, mikä painaa osakemarkkinan arvostustasoja. Korkojen nousu USA:ssa on vienyt pohjan siltä argumentilta, että osakkeille ei olisi vaihtoehtoja. Nyt on. Sen lisäksi Kiinan osakemarkkina on painunut karhumarkkinaan kauppasodan ja hidastuneen talouskasvun saattelemana. 

Ps. YTD tuotto nyt ei vielä kesää tee, mutta Helsingin pörssi on pidemmälläkin aikavälillä yksi parhaiten tuottaneista pörsseistä https://www.inderes.fi/kysymys/osakkeiden-pitkan-aikavalin-tuotto

Hyvä me! :)