Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Hoivatilojen ostotarjouksen myötä salkussa olisi paikka uudelle osakepoiminnalle. Millaisia samankaltaisen profiilin yhtiöitä Helsingin pörssistä löytyisi Hoivatilojen tilalle? Pieni/keskisuuri, tasainen, defensiivinen mutta kuitenkin kivasti kasvava yritys siis, ja mielellään vieläpä halpa. Onko tällaista yhtiötä tällä hetkellä edes olemassa?

Inderesin kommentti 

Hei,

En voi tähän suoraa vastausta antaa, ettei mene sijotitusneuvonnan puolelle (siihen meillä ei ole lupaa). Antaudun kuitenkin keskusteluun, minkälaisilla yhtiöillä meidän kotipörssissä olisi hieman samanlainen profiili, kuin Hoivatiloilla.

Hoivatiloja voi luonnehtia ns. defensiiviseksi kasvuyhtiöksi, eli suhteellisen nopeasti kasvavaksi firmaksi jonka liiketoiminta ei ole altis talouden sykleille tai jonka liikevaihto on hyvin jatkuvaa luonteeltaan. Täysin Hoivatilojen kaltaista firmaa vieläpä samalta alalta ei pörssissä tietysti ole. Jos mietitään laveasti defensiivisiä pieniä/keskisuuria kasvajia kotipörssissä, tulee mieleeni Revenio, Admicom ja Talenom. Saako näitä halvalla? Ei missään nimessä: kyllä niihin on hinnoiteltu kasvua melkoisesti sisään. 

Inderesin nykyisistä osta-suosituksesta lähimpänä, mutta silti kaukana Hoivatiloista, tulee mieleen Kamux, joka kasvaa nopeasti ja jonka liikevaihto pitäisi olla suht defensiivistä. 

Terveisin,

Verneri