Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Missä määrin näette indeksirahastojen ja muiden vastaavien tuotteiden uhkaavan pankkien, pankkiiriliikkeiden ym. vastaavien toimijoiden palkkiotuottojen kehitystä tai pysymistä nykyisellä tasolla? Ts. missä määrin arvelette passiivisten rahastojen suosion kasvun syövän aktiivisesti hoidettujen kalliimpien rahastojen tuottoja?

Inderesin kommentti 

Passiiviset tuotteet ottavat tasaisesti markkinaosuutta aktiiviselta varainhoidolta ja on selvää, että pitkällä aikavälillä passiivisten tuotteiden markkinaosuus nousee selvästi nykyisestä. On myös selvää että passiivisten tuotteiden lisääntyminen yhdessä läpinäkyvyyden parantumisen ja sijoittajien ymmärryksen kasvun kanssa tulevat asettamaan painetta perinteisiin varainhoitotuotteisiin. Uskomme, että tulemme näkemään varainhoidon hinnoittelussa selkeää polarisaatiota. Laadukkaat ylituottoa tuovat tuotteet hinnoitellaan preemiolla ja sijoittajat maksavat näistä mielellään. Vastaavasti heikot lisäarvoa tuottamattomat ratkaisut joutuvat tinkään hinnoistaan ja niiden olemassaolo pitkällä aikavälillä on kyseenalainen.

Tämä kehitys on ollut jo pidempään käynnissä ja esimerkiksi Suomessa vielä noin 10v sitten useilla pankkiiriliikkeillä kehittyvien markkinoiden rahastojen hintataso oli 3% p.a. Tällä tasolla ylituoton tekeminen on lähes mahdonta ja sittemmin palkkiotasot ovat tulleet alas merkittävästi (nyt keskimäärin noin 2%).