Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Inderesin listan lukeminen

Inderes Q&A 13.04.2021 10:13

Heippa! Mitä listassa tarkoittaa potentiaali? Mitä kaikkea se pitää sisällään? Yritän ymmärtää teidän suosituslistaa. Osassa potentiaali on korkea, mutta suositus on vähennä. Kiitos oikein paljon vastauksesta. 

Inderesin kommentti 

Hei,

Oletan, että tarkoitat Osakevertailua :) Potentiaali on yksinkertaisesti nykykurssin ja tavoitehinnan välinen erotus prosenteissa. Siinä ei ole mitään syvempää viestiä takana: potentiaali ei esimerkiksi kerro mitään riskistä, jota yritetään kuvailla eri mittaristolla.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän artikkelin meidän suosituspolitiikasta. Se avaa hyvin logiikkaa eri suositusten takana https://www.inderes.fi/fi/sijoituskoulu-inderesin-suosituspolitikka

Tuossa artikkelissa kerrotaan myös, miksi joskus suositus ja nykykurssi voi näyttää ristiriitaiselta: meillä ei analyytikko heti reagoi, jos kurssi nousee yli tavoitehinnan etenkin jos yhtiöltä on lähiaikoina tulossa uutta tietoa esimerkiksi tulosjulkistuksen muodossa.

Ylipäätään suositukset ja tavoitehinnat ovat, no, vain suosituksia ja tavoitehintoja 12 kuukauden säteellä. Useammat meistä sijoittajista sijoittaa paljon pidemmällä aikajänteellä. Siksi kannustan aina sijoittajia lukemaan sitä itse analyysia, mikä auttaa ymmärtämään liiketoimintaa ja sen mahdollisuuksia. Ammattilaiset eivät katso suosituksia ja tavoitehintoja juuri lainkaan. ;-)

Terveisin,

Verneri