Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Inderesin tulojakauma

Inderes Q&A 16.10.2019 14:32 Inderes

Hei! Aivan aluksi kiitos teille hyvästä työstä. Videoitanne on todella mukava katsella, sillä mukana on aina sopivasti letkeää sanailua ja hyvää mieltä tiukan asian lisäksi. Avasitte ansiokkaasti pari vuotta sitten ilmestyneellä videolla Inderesin toimintaa ja sitä, kuinka pörssiyhtiöt usein maksavat Inderesille analyysien tekemisestä. Videossa tj Mikael myös avasi hienosti puolueettomuuspyrkimystä ja sitä, mihin se perustuu. Kiitos näistä näkemyksistä. Haluaisin kuitenkin tehdä tarkentavan kysymyksen Inderesin tulojakaumasta. Uskoisin, että asia kiinnostaa itseni lisäksi monia muitakin. Eli voitteko hieman avata, minkä suuruinen osuus suunnilleen Inderesille tulee pörssiyhtiöiltä analyysityötä vastaan ja minkä verran maksavilta premium-asiakkailta? Ja mistä muusta rahaa taloon sisään tulee. Tietenkään tarkkoja lukuja ei voi kertoa, enkä sitä odotakaan. Haluaisin vain tietää hieman tarkemmin, kuinka ansaintalogiikkanne toimii. Palkattujen listalla on kuitenkin aika paljon porukkaa ja firmalla selvästi menee hyvin. Yst. terveisin Pitkän aikavälin sijoitusjorma

Inderesin kommentti 

Moi Pitkän aikavälin sijoitusjorma : )

Tulemme palaamaan tähän teemaan ja kysymykseen tarkemmin myöhemmin podin/videon merkeissä, joten vastaan tässä vaiheessa lyhyesti. Alkuun hyvä huomauttaa, että tuoreimmen Flik-yrityskaupan (https://www.inderes.fi/fi/inderes-laajentaa-toimintaansa-ostamalla-flik-media-groupin) jälkeen tilanne muuttuu radikaalisti ja liikevaihdostamme (yli 6,5 MEUR) sen jälkeen yli 40 % tulee erilaisista videoviestintään liittyvistä ratkaisuista (pääasiassa sijoittajaviestinnän videoratkaisuja, joissa asiakkaana on pörssiyhtiö).

Jos katsotaan pelkkää Inderesiä, liikevaihdostamme (3,2 MEUR vuonna 2018) valtaosa tulee pörssiyhtiöiden analyysipalveluista (nyt lähes 100 pörssiyhtiöitä). Tämän lisäksi liikevaihtoa tulee jonkin verran erilaisista tapahtumista sekä konsultointiprojekteista, osa tästä pörssiyhtiöiden ulkopuolelta. Sijoittajatulojen osalta saamme tuloja yhteistyö/jakelukumppaneiltamme tai niiden kautta (kuten Nordnet, Reuters, Factset), verkkokaupan Premium-myynnistä sekä instituutiosijoittajille tarjotuista palveluista (https://www.inderes.fi/fi/tuomme-analyysit-instituutiosijoittajille-radiohead-mallilla). Merkittävintä osuutta edustavat kuitenkin pörssiyhtiöt, minkä ansiosta palvelumme ovat pääasiassa sijoittajille ilmaisia tai vähintään hyvin edullisia. Kuluttajille näkyvin palvelumme eli Premium on siis hyvin pieni osuus liikevaihdostamme, mutta se tarjoaa tärkeää polttoainetta etenkin digipalvelun kehitykseen ja uusiin Premium/Free -ominaisuuksiin investoimiseen.

En tässä vaiheessa voi tätä tarkemmin avata lukuja, mutta palaamme aiheeseen tulevaisuudessa!

T. Mikael