Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Olen huomannut että tulosjulkistuksen yhteydessä välittäjätilastoista, että piensijoittajien suosimat välittäjät (esim. Nordnet, Nordea, Pohjola) yleensä ostavat laskevia ja myyvät nousevia osakkeita. Toisella puolella on monesti investointipankkeja (esim. JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley) sekä anonyymejä välittäjiä. Esimerkiksi Tokmanni on nyt noussut ja Rovio laskenut, ja näillä on ollut juuri edellisenkaltainen välittäjäjakauma. Mitä sijoittajana tästä kannattaisi ajatella? Ovatko tulosjulkistusten kurssireaktiot keskimäärin liian pieniä? Kannattaisiko isoja pelureita peesata? Vai onko välittäjätilastoilla mitään informaatioarvoa?

Inderesin kommentti 

Hei,

Tavallisen säästäjän ei kannata näihin liikaa kiinnittää huomiota. Mielenkiintoista toki voi olla, jos joku välittäjä myy tai ostaa pitkän aikaa putkeen ja se reflektoituu myös omistajalistalla. Esim. Vincitin osake oli paineessa pitkään, kun yksi pääomistaja myi omistuksiaan voimalla ja myyntilaidalla piisasi tavaraa. Sama Kamuxissa OP:n rahaston kanssa, jne. Kenties tästä voi jotain arvioida.  Omaa sijoitusstrategiaa ei kannata laittaa muiden peesaamisen varaan, ethän tiedä mitä motiiveja muiden toimijoiden myynneissä ja ostoissa on, millä tuottotavoitteella ja aikajänteellä ne on tehty jne. :) 

Terveisin,

Verneri