Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Hei, Katsoessani muun muassa Evlin ja Taalerin tilinpäätöstietoja en huomannut, että varat/velat olisi erityisesti jaoteltu lyhyt-/pitkäaikaiseen. Siten en oikein päässyt kassavirtalaskelmassani järkevään käyttöpääoman muutoksen arvoon näillä varainhoidon/pankkitoimijoilla. Lasketteko te millä tavoin kyseisten yhtiöiden käyttäpääoman muutoksen arvonmääritystä tehdessänne (kassavirran kautta) vai jäikö minulta jotain huomaamatta tilinpäätöksistä?

Inderesin kommentti 

Varainhoitajilla käyttöpääoma on poikkeuksellisen yksinkertainen ja mitätön erä. Näin ollen et löydä raporteistamme keskustelua/erittelyjä varainhoitajien käyttöpääomasta. Varastoja ei tässä liiketoiminnassa luonnollisesti ole ja saamiset koostuvat lähinnä pienistä mm. verotukseen tai ennakkomaksuihin liittyvistä eristä. Ostovelkojen puolella ei myöskään ole mitään merkittäviä eriä, sillä kuluerät (palkat ja toimistoon liittyvät kulut) juoksevat jatkuvasti ja niihin ei ole mahdollista saada erityistä maksuaikaa. Evlillä on hyvä huomata, että Evli on pankki ja näin ollen sen tase käyttäytyy hyvin poikkeuksellisesti muihin varainhoitajiin nähden. Taalerin tapauksessa Garantiaan liittyvät omaisuuserät sotkevat myös jonkin verran taseen vertailtavuutta. eQ on näistä yhtiöistä se kaikista selkein "pure play" varainhoitaja ja sen tase antaa hyvän kuvan varainhoitajan normaalista taseesta. Kassavirtalaskelmassasi kannattaa varainhoitajien osalta käyttöpääomanmuutos pitää yksinkertaisuuden nimissä nollana.

-Sauli