Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Ketä/mitä analyytikko seuraa?

Inderes Q&A 07.04.2020 18:22

Hei vaan inderes! Sijoituskirjallisuuteen perehtyessäni olen huomannut että tiettyjä henkilöitä (analyytikot, salkunhoitajat, pankkiirit, sijoittajat, taloustieteilijät yms) finassimaailmassa arvostetaan ja heidän mielipiteistä suurinosa sijoittajista on kiinnostunut. Ilmeisimpänä esimerkkinä Warren Buffett. Ilmeisesti myös tiettyjen finassialan instituutioiden mielipiteet kiinnostavat, esimerkkinä keskuspankit. Ihmiset eivät toimi tyhjiössä, he muodostavat käsityksen maailmasta omien havaintojen lisäksi myös reflektoimalla (toisen ihmisen) argumentteja omiin päätelmiin ja uskomuksiin, vahvistaen tai heikentäen näitä (omia uskomuksia). Uskoisin myös analyytikkojen toimivan näin (olettaen että he ovat ihmisiä). Kysyisinkin että ketkä/mitkä ovat sellaisia henkilöitä/instituutioita joita te analyytikot seuraatte? Miksi? Missä muodossa seuranta tapahtuu (uutiset, twitter, podcast)? Tähän kysymykseen ei liene nopeaa tai yksiselitteistä vastausta, mutta kuulisin mielelläni ajatuksia kyseisestä aiheesta.

Hyvää alkanutta kevättä ja alkanutta uudenmaan eritystä toivottaen, XXX

Inderesin kommentti 

Hei,

Kyselin tätä analyytikoilta ja sieltä tupsahteli tällaisia kommentteja kuin...

Mitä seurataan: Warren Buffett (tottakai), John Hempton, Peter Lynch, Michael Maubossin, Ten Griffin, Bill Ackman, Howard Marks, Ray Dalio, John Huber ja Jamie Dimon sekä Aswarth Damodaran. Suomalaisista nimistä nousivat mm. Vesa Puttonen, Björn Wahlroos, Risto Murto ja Juhana Brotherus. Instituutioista mm. Suomen Pankki, GMO (Jeremy Grantham) ja GreenWood Investors.

Meidän Jesse, joka seuraa kiinteistömarkkinaa, (tämä kiinnostanee myös asuntosijoittajia) mainitsi mm. Catellan, Rakennusteollisuuden, Harri Hurun ja Olli Turusen.

Missä: Twitter, kirjat (useilla yllämainituista on kirjoja kirjoitettuna), uutiskirjeet, blogit, videot (esim. Damodaranilla on oma kotikutoinen Youtube-kanava).

Voisin linkata tähän myös Juhan ja Saulin podin sijoitusguruista, jossa mainittu osin noita samoja nimiä https://www.inderes.fi/fi/videot/inderespodi-jakso-31-sijoitusgurut

Terveisin,

Verneri