Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Koneen Thyssenkrupp-huhut

Inderes Q&A 22.05.2019 12:34 Kone

Terve! Koneen Thyssenkrupp-kauppahuhujen myötä Kone edelleen n. +3%, kun taas Thyssenkrupp yli -15% pakkasella. Liittyykö tämä mahdollisesti siihen, että Koneen päässä kauppaan edelleen uskottaisiin kun taas Thyssenkruppin sijoittat eivät pidä sitä realistisena?

Inderesin kommentti 

Terve, 

KONEen osakekurssin pysyminen huhua edeltäneellä korkealla tasolla varmaan osin selittyy uskolla kaupan toteutumiseen. Itse näemme siinä paljon riskejä liittyen a) lopulliseen kauppahintaan; b) EU:n kilpailuviranomaisten reaktioon ja c) henkilöstön (so. Saksan ammattiliittojen) reaktioon. Kauppahinnan osalta on vielä erikseen todettava, että esillä ollut 14 miljardia euroa (varmaankin yritysarvo eli EV) on mielestämme melko alhainen, sillä Thyssenkrupp varmaan saisi saman hinnan Thyssen Elevatorista pörssistäkin. ThyssenKruppin omasta kurssikehityksestä on vaikeampi sanoa paljonko siinä on hissiliiketoiminnan järjestelyjen vaikutusta ja paljonko vain pettymystä Tata Steel -yhteisyrityksen kaatumiseen.

Terveisin,

Erkki Vesola

Ps. kommentoimme KONE-thyssen debaakkelia aiemmin videolla https://www.inderes.fi/fi/videot/kone-kosimassa-thyssenia