Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Kysymys Kinnusen jorinoista

Inderes Q&A 18.03.2020 15:28

Juha luetteli kriteerit yhtiöille, joiden osakkeita hän on nyt aivan viime viikkoina ostanut tai aikoo jatkossa ostaa. Ovatko kaikki yhtiöt kuitenkin niitä, joille Inderesillä on lisää tai osta suositus? Vai eikö edellä mainittu periaate ole enää voimassa?

Inderesin kommentti 

Inderesin eettisissä säännöissä ei ole poikkeuksia, ja periaate on voimassa aina. Eli minä tietenkin noudatan niitä. Tämä tarkoittaa, että ostan ainoastaan osakkeita, joissa Inderesillä on positiivinen suositus (lisää / osta). Tämä koskee toki vain niitä yhtiöitä, joissa Inderesillä yleensäkin on sijoitussuositus eli valtaosaa Helsingin pörssiä. Ulkomailla vastaavia rajoituksia ei pääsääntöisesti ole.

Ettei tarvitse kenenkään kysyä uudestaan toiseen suuntaan, niin olen myös myynyt ainoastaan osakkeita, joissa Inderesillä on ollut negatiivinen suositus. Kerron tämä viitaten jorinan osaan, jossa sanon leikanneeni jo aiemmin salkustani sivuosumat. Eli yhtiötä seuraavan analyytikon näkemys jyrää aina omat mielipiteeni. Eli, salkussa pysyvät, jos suositus on positiivinen. Tämä ei ole ollut viime viikkoina aina mukavaa, mutta arvot ovat oikeasti arvoja, kun välillä niistä pitää maksaa. Lisäksi minua koskevat tietenkin kaikki muut säännöt kuten karenssiajat tutkimuksen ollessa kesken sekä kaksi päivää tutkimuksen jälkeen.

Me Inderesillä laitamme aina tutkimusta hyödyntävät sijoittajat ennen omia sijoituksiamme.

Terveisin,

Juha