Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Listaamattomiin sijoittamisen ohjeet

Inderes Q&A 28.05.2019 7:04

Hei! Kertoisitteko vain pörssiin sijoittaneelle sopivalla tavalla miten suhtautua listaamattomiin. Nyt kiinnostaisi https://www.invesdor.com/fi/pitches/993, mutta mitä pitää ottaa huomioon jos lähtee sijoittamaan palvelun kuten Invesdorin kautta? Mistä tiedän miten osakekantaa valvotaan (tämän yhtiön kohdalla ilmeisesti normaalisti arvo-osuustili, mutta omistajalistaushan voisi olla vaikka toimarin lipastonlaatikossa) ja onko yhtiöllä kuitenkin esim. vastuu sijoittajaviestinnästä jne.? Jos olisivat listaamassa, niin ostoni olisi selkeä mutta tässä tapauksessa en hahmota käytäntöä ollenkaan enkä oikein osaa arvioida arvoa ja tulevaisuudennäkymiä.

Inderesin kommentti 

Hei,

Listaamattomia yhtiöitä emme seuraa, joten emme myöskään tähän osaa/voi kommentoida. 

***

Henkilökohtaisesti miettisin korkeita riskejä, mitä listaamattomiin yhtöihin saattaa liittyä. Sen lisäksi, maailmassa velloo todella paljon sijoittajilla kuumaa rahaa lupaaviin yhtiöihin. Itseni kaltainen yksityissijoittaja on yleensä viimeisenä jonossa, joten miettisin tarkkaan miksi jokin listaamaton yhtiö X keräisi rahaa juuri minulta ja miksi se ei saanut ammattilaissijoittajilta tarvittavia rahoja.

Toivottavasti tämä herätti jotain ajatuksia,

Terveisin,

Verneri