Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Terve! Ensin, suuret kiitokset teidän analyyseistä. Neste jatkaa hurja kasvutarinaa mille ei näköjään nähdä loppua, mutta varmasti kasvu maltistuu jossain vaiheessa. Se on varmaan lähes mahdoton tietää mikä tämän potentiaalin katto on. Neste maksaa tällä hetkellä aika maltillista osinkoa, milloin voimme odottaa että Neste alkaa maksamaan sellaista 4-5 prosentin osinkoa (jos ikinä?!). Näillä tuloksilla se olisi kuitenkin perusteltua. Mainitsitte analyyseissä että Nesteellä on tulokset ja tase hyvässä kunnossa, niin eikö Neste voisi jo tässä vaiheessa maksaa osinkoa, tai onko näin että on olennaisempaa puristaa nyt kaikki potentiaali kasvumarkkinasta. Kuulun surulliseen ryhmään sijoittajista jolla ei ole Nestettä salkussa, ja mietin että voisiko nyt olla hyvä aika hypätä junaan, ja saada mahdollisesti hyvää osinkoa tässä vaikka parin-kolmen vuoden sisällä. Kiitos!

Inderesin kommentti 

Hei,

Mielestämme Nesteen on tällä hetkellä järkevämpää investoida kasvuun, kuin maksaa absoluuttisesti korkeaa osinkotuottoa omistajilleen. Yhtiön samaa tuotto investoinneille on reippaasti yli pääoman kustannuksen. 

Jos tavoittelee nyt sijoittajana korkeaa osinkotuottoa, Neste ei välttämättä ole se ensimmäinen valinta koska parempaa osinkotuottoa saa monelta muulta yhtiöltä. FOMO (fear of missing out) ei ole myöskään hyvä syy sijoittaa osakkeeseen.

Nesteen osinko on ollut ja ennusteidemme mukaan myös uskotaan jatkavan nousu-uralla.

Terveisin,

Verneri