Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Miksi nokia saa joka vuosi (since 2012 ainakin) parhaimmat ei-ifrs liikevoitot Q4:lla? Mikä siinä loka-joulukuussa on niin ihmeellistä? Tilaako asiakkaat keväällä, asentaa kesällä ja maksaa talvella?

Inderesin kommentti 

Moi,

Tässä syynä on lähinnä operaattoreiden vuoden sisäiset budjetointisyklit. Tyypillisesti alkuvuonna vielä budjetoidaan ja suunnitellaan ja loppuvuotta kohden päästään toimituksiin. Loppuvuoteen ajoittuu normaalisti etenkin suuremmat ja korkeimmat katteet tuovat ohjelmistolisenssitilaukset asiakkaiden täyttäessä budjettejaan, minkä takia Q4 on tulokseltaan erityisen vahva. Vaikutus on voimakas etenkin ohjelmistoliiketoiminnassa ja siten myös katteissa. Lisäksi asiakkaat varautuvat vuoden toisella puoliskolla normaalisti vuoden loppuun ajoittuvaan verkkokapasiteetin kysynnän kasvuun, mikä tukee toista puoliskoa. Liikevaihto kirjautuu kun ohjelmistot/laitteet/palvelut on toimitettu, joten asiakkaiden maksuajoilla ei ole tähän vaikutusta.

T. Mikael