Kiitos Mikaelille erinomaisista Nokia analyyseista. Tavoitehinnan nosto kuitenkin ihmetyttää. Raportin mukaan: -5G innostus osoittautumassa ennenaikaiseksi -Nokian 5G tarinankerronta säröilee -Polku tavoitteisiin on odotettu kivikkoisempi -2019 ennusteita laskettu, 2020 ennusteet ennallaan Kun lisäksi huomioidaan makrotalouden heikkous ja kohonneet riskit, mielestäni tavoitehintaa olisi pitänyt laskea eikä nostaa. Miksi tavoitehintaa nostettiin? Esim metsä- ja konepaja yhtiöissä makron heikkous huomioitiin tavoitehinnoissa. Vaikka nokian investointikysyntään ei makro vaikuttaisi yhtä vahvasti, on nokian osake hyvin herkkä makron turbulenssille. Mielestäni 5G epävarmuudet ja makron heikkous ei tue tavoitehinnan nostoa.

Inderesin kommentti 

Hei,

Hyvä kysymys. Kertasin viimeisimmän Premium-raportin, mutta sielläkään ei tällä kertaa spesifisti perusteltu tavoitehinnan nostoa (raportti löytyy täältä  https://www.inderes.fi/fi/polku-tavoitteisiin-odotettua-kivikkoisempi)

Kysyin asiaa Mikaelilta, ja hän kommentoi, että nyt tavoitehinnan pieneen nostoon vaikutti mm. Huawein tilanne (edellisessä päivityksessä Huawein ympärillä ei ongelmat velloneet näin vahvasti) sekä tulosvaroitusriskin poistuminen. Edellisessä päivityksessä tavoitehintaa painoivat juuri edellämainitut tulosvaroitusriski ja Huawei. 

Terveisin,

Verneri