Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Nordea mallisalkussa

Inderes Q&A 03.04.2019 13:15 Mallisalkku

Jos mallisalkku ei saa tehdä kauppaa analyytikoiden suositusten vastaisesti, miksi sieltä löytyy yhtiö jota inderes ei seuraa? Eikö tämän vuoksi luulisi siellä sammon olevan nordean sijaan?

Inderesin kommentti 

Hei,

Ensinnäkin pahoittelut pitkittyneestä vastauksesta! 

Mallisalkku fokusoituu Suomi-osakkeisiin, mutta näiden ei välttämättä tarvitse olla meidän seurannassa. Se pitää paikkaansa, että suosituksia vastaan ei saa toimia mutta Nordeallahan ei meiltä suositusta siis ole.

Toki viime vuosina Inderesin seuranta-avaruus on alkanut kattaa lähes koko pörssiä, joten yhtiö joka ei ole meidän seurannassa alkaa olemaan poikkeus, ei sääntö. Jos katsot mallisalkun historiaa tarpeeksi pitkälle taakse päin tiliotteista, siellä on ollut jopa ulkomaalaisia osakkeita alkuaikoina. Linjaus kotimaahan keskittymisestä on tehty myöhemmin (kts. sivun alta https://www.inderes.fi/fi/inderes-mallisalkku)

Nordeaa ostettiin aikoinaan, koska se oli edullinen. Näin jälkiviisaina voimme todeta, että vaikka sijoitus toimi aluksi on siitä myöhemmin tullut arvoloukku: aina halpa, mutta halpenee silti lisää. 

Terveisin,

Verneri