Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Oletteko joskus pohtineet Inderes mallisalkun rakentamista kuluttajille myytäväksi osakerahastoksi? Sellaiseen voisin vahvasti harkita pistäväni säästöjöni. Niin ja löytyykö markkinoilta rahastoa, joka noudattaa mallisalkun sijoitustyyliä? Mieleeni tulee Phoebus, jonka tyytyväinen asiakas olen.

Inderesin kommentti 


Kysymys ja vastaus nostettu uusimman Mallisalkkukatsaus-videon kommenteista.

Olemme aika ajoin pohtineet Mallisalkun tuotteistamista. Tässä on kuitenkin valitettavan paljon haasteita. Suurin ja vaikeimmin ohitettava on regulaatio, rahaston perustaminen vaatisi sijoituspalvelutoimiluvan, joka vaikeuttaisi meidän prosesseja sekä vaatisi merkittäviä investointeja meidän hallintoon.

Lisäksi Mallisalkun tuotteistaminen saattaisi johtaa kiusallisiin ristiriitoihin analyysin ja salkunhoidon välillä. Käytännössä meillä analyysin lukijat menevät aina Mallisalkun edelle (Mallisalkku saa reagoida vasta 2pv viiveellä suosituksiin yms. tiukat kaupankäynti säädökset). Tämä on ihan ok, kun kyseessä on meidän omat rahat, mutta jos meillä olisi asiakkaiden rahoja hoidossa, herää väistämättä kysymys, että olisiko tämä reilua.

Yhteenvetona voidaan todeta, että mitään suunnitelmia rahaston suhteen meillä ei tällä hetkellä ole ja pidän aika epätodennäköisenä, että olisimme siirtymässä rahastoliiketoimintaan.

-Sauli