Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Ovaro ja vähennä suositus

Inderes Q&A 16.05.2019 11:39 Ovaro

Hei Eikö ole vähän hätäistä? Q1/19 oli uuden johdon ensimmäinen tuloksen näyttöpaikka. Vanhan johdon miinat näkyvät pitkään Kyllä Roininen, jos joku, pistää Ovaron taas jaloilleen. Negatiivinen operatiivinen tulos oli kyllä paha pettymys. Q2.ssa ei enää selittelyt auta. Silloin on operatiivisen tuloksen oltava jo +0,5M€

(otsikkoa selkeytetty)

Inderesin kommentti 

Hei ja kiitos kysymyksestäsi ja kommenteistasi.

Inderesin suositukset perustuvat osakkeen nousuvaraan (tai laskuvaraan) seuraavan 12-kuukauden tähtäimellä. Analyytikon pitää jatkuvasti puntaroida mitä riskejä tähän (mahdolliseen) nousuun liittyy ja mitkä ajurit vaikuttavat osakkeeseen tänä aikana. Ovarossa epävarmuustekijöitä on tullut Q1-pettymyksen jälkeen lisää. Esimerkiksi epävarmuus sille, että 2019-2020 erääntyvien rahoituslainojen uudelleenneuvottelu selvästi aikaisempaa matalammalla korkotasolla onnistuu, on kasvanut. Lisäksi uudelle johdolle on tullut suhteellisen isoja yllätyksiä vastaan, esimerkiksi Q1-luottotappiokirjaus, Ydintoiminta-salkun vaikea vuokrattavuus ja odotuksia korkeammat kulut. Näiden myötä todennäköisyys sille, että lisää negatiivisia yllätyksiä ilmenee lyhyellä aikavälillä, on mielestämme kasvanut. Esimerkiksi joidenkin kiinteistöjen peruskorjausriskit voivat realisoitua ja myös kulujen suhteen voi tulla lisää yllätyksiä ja näiden myötä 2019 ohjeistuksen saavuttaminen ei ole enää mielestämme itsestään selvää.

Ohjeistuksen lasku olisi taas selkeä negatiivinen ajuri osakkeelle. Positiiviset ajurit ovat taas lykkääntyneet ja toteutuvat tähän mennessä aikaisempaa arvioimaamme hitaammin (omien osakkeiden merkittävät ostot, Ydintoiminta-salkun vuokrausasteen nosto, kulujen lasku). Kokonaisuutena 12-kuukauden tähtäimellä epävarmuus on noussut ja tuotto/riski profiili heikentynyt ja näiden takia päätimme kääntyä suosituksessamme vähennä-puolelle. Pidemmällä aikavälillä pidämme kuitenkin edelleen todennäköisenä, että Ovaron saneeraus tulee onnistumaan.

Ystävällisin terveisin,

 Jesse