Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sampo ja TietoEVRY ovat saaneet teiltä OSTA suosituksen jo "kauan sitten". Molemmat ovat kuitenkin jököttäneet samoilla lukemilla ainakin suosituksen ajan. Mikähän lienee syy siihen, etteivät nämä hyvät yhtiöt lähde nousuun nousuaikanakaan?

Inderesin kommentti 

Sammossa meillä on ollut Osta-suositus päällä käytännössä koko ajan maaliskuun 17 päivä alkaen. Tämän jälkeen kurssi on noussut noin 50 %, eli en varsinaisesti allekirjoita esittämääsi väitettä. Tiedon osake on puolestaan noussut 21.10. annetun osto-suosituksen jälkeen noin 6 % noin kolmessa kuukaudessa, joka vastaa noin 25 % vuosituottoa. 25 % vuosituotto on erittäin hyvä (Warren Buffettin pitkän aikavälin vuosituotto taitaa olla reilu 20%) ja näin ollen Osta-suositus on mielestäni toiminut vallan hyvin.

Miksei sitten Sammon kurssi ole noussut viimeisen osta-suosituksen (noin viikko sitten) jälkeen? On hyvä muistaa, että tavoitehinnat annetaan 12kk:lle ja näin ollen on vielä liian aikaista sanoa, että oliko suositus oikea.

Lisäksi on myös hyvä muistaa, että tavoitehinnat ovat lopulta vain parhaita arvauksia kurssitasosta seuraavan 12kk päästä ja niitä ei tule lukea kuin ”piru raamattua”. Tavoitehintojen sijaan sijoittajan olisi erittäin tärkeä keskittyä analyysin taustalla oleviin argumentteihin ja miettiä, että ovatko ne mielestäsi uskottavia. Käsittelimme aihetta tarkemmin Heikkilä&Vilenin jaksossa 57: https://www.inderes.fi/fi/videot/heikkilavilen-osa-57-miten-saada-eniten-irti-analyysista ja lisäksi olemme käsitelleet tavoitehintoja tarkemmin Sijoituskoulussa: https://www.inderes.fi/fi/sijoituskoulu-inderesin-suosituspolitikka

-Sauli