Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Hei! Onko Inderesin käsityksen mukaan Soten viivästymisellä vaikutusta Pihlajalinnan viime vuonna julkistamien vähemmistöosuuksien ostojen toteutumiseen tai aikatauluun?

Inderesin kommentti 

Kiitos ajankohtaisesta ja hyvästä kysymyksestä. Tässähän on nyt oikeastaan kyse enää Kuusiokuntien yhteisyrityksen (Kuusiolinna Terveys Oy:n) kaupasta, sillä muut yhteisyritysten kaupat (Jokilaakson terveys, Mäntänvuoren terveys ja Kolmostien terveys) toteutettiin jo vuonna 2018. Kolmostien Terveydessä Pihlajalinna nosti vielä helmikuussa 2019 osuutensa 96 %:iin. Pihlajalinnan piti alunperin ehdollisen kauppakirjan nojalla nostaa omistuksena Kuusiolinna Terveys Oy:ssä 97 %:iin (nyk. omistus 51 %) 18,4 MEUR:n kauppahintaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Kyseisen sopimuksen voimassaoloaikaa jatkettiin 15.3.2019 asti, mutta kauppa ei ole meidän tietojen mukaan vieläkään toteutunut. Soten kaatuminen on saanut aikaan sen, että kärjistetysti jokainen Suomen kunta on jälleen potentiaalinen sote-palveluiden ulkoistaja ja tämä on hieman muuttanut kyseistä neuvottelutilannetta. Kunnat ovat taas aktivoituneet ulkoistamisponnisteluissa ja Kuusiolinnna Terveyden määräysvallattomat omistajat voivat kuvitella, että heidän omistuksensa on mahdollisessa kauppatilanteessa arvokkaampi, jos Kuusiokuntien sote-alueeseen liittyy lähitulevaisuudessa lisää kuntia. Heillä on siis selvä motivaatio viivyttää tilannetta ja pyrkiä myös edistämään muiden kuntien liittymistä Kuusiokuntien sote-alueeseen.

Petri K.