Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Moikka. Miten te sijoittamisen ja pörssisijoittamisen ammattilaiset näette pörssiyhtiöiden päätöksenteon, yhtiökokousten, tulevaisuuden? Mihin me ollaan menossa koronan jälkeen?

- Pörssiyhtiöiden näkökulma?

- Osakeyhtiöiden, jotka haluavat listautua tulevaisuudessa?

- Sijoittajien näkökulma?

- Muu?

Miten pystytään takaamaan tehokas ja toimiva päätöksenteko pörssiyhtiöissä ja yhdenvertainen sijoittajanäkemys (fyysinen osallistuminen yhtiökokoukseen, etäosallistuminen, hybridi, joku muu)?

Kiitoksia.

t. Mika

Inderesin kommentti 


Hei,

Uskomme vahvasti siihen, että hybridikokoukset, jossa osakkeenomistajat voivat joko osallistua verkon yli tai tulla paikan päälle, tulevat olemaan standardi yhtiökokouskäytännöissä.

Poikkeuslaki jatkuu vielä 2022 syksylle asti, joten alkanut vuosi tulee olemaan vielä koronatilanteen takia hyvin poikkeuslakipainotteinen. Käytännössä kokoukset pidetään poikkeuslain mukaisina ennakkokokouksina, jossa yhtiökokouksen keskeiset tehtävät suoritetaan ennakkoon ja hyödynnetään ennakkoäänestystä. Uskomme, että etenkin ennakkoäänestys tulee kuitenkin jatkumaan palvelumuotona myös vuoden 2022 jälkeen, koska se on osoittautunut hyväksi käytännöksi.

Yhtiöiden kannalta hybridikokous on paras tapa taata yhdenvertaisuus kaikille sijoittajille, sillä eri osallistumisvaihtoehtojen myötä yhtiökokouksesta tulee mahdollisimman saavutettava mahdollisimman monelle sijoittajalle. Tulevana keväänä tulemme näkemään muutamia hybridikokouksia ja uskomme niiden yleistyvän lähivuosina. Lisäksi syksyllä 2022 on mahdollisesti tulossa voimaan lakimuutoksia, jotka helpottavat hybridikokousten järjestämistä entisestään.

t. Yu ja Teemu