Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Qt:n "purpose"

Inderes Q&A 24.07.2019 16:35 Qt

Mikä on Qt:n ns. purpose, eli miksi se tekee, mitä se tekee?

Inderesin kommentti 

Tätä pitäisi melkein kysyä yhtiöltä itseltään, mutta omasta mielestäni se on tehdä ihmisille maailman laitteista ja ohjelmista helpommin käytettäviä sekä paremmin toimivia.

T. Mikael

Yhtiön kommentti 

Uskomme, että maailman digitalisoituessa, ohjelmistojen rooli tuotteita erottavana tekijänä kasvaa. Tuotteita valmistavilla yrityksillä taas on paine tuoda uusia tuotteita markkinoille entistä nopeammalla syklillä. Tiedämme, että tuotekehityksessä juuri ohjelmistokehitys on haaste, koska ohjelmoijista on pula. Sama tuote pitäisi toimia myös yskimättä eri käyttöjärjestelmillä (esim. Linux, iOS, Android). Toisaalta, kuluttajat odottavat, että käyttökokemus kaikissa laitteissa (TV:t, autojen näytöt, pikaravintolan näytöt, kahvikoneen näyttö…) olisi yhtä sujuva kuin älypuhelimissa.

Qt tarjoaa tähän ratkaisun ja tavoitteemme on tehdä ohjelmoinnista nopeaa, hauskaa ja joustavaa. Qt:lla ohjelmoiminen on koodarille hauskaa sen takia, että kielen oppii nopeasti, se on hyvin dokumentoitua, tarjoamme valmiita kirjastoja, joista voi valita valmiita elementtejä ja Qt:lla on valtava maailmanlaajuinen yhteisö, josta voi saada vinkkejä ja tukea.

Qt:lla ohjelmoiminen on joustavaa, koska se on yhteensopiva esim. Pythonin, C++ ja QML:n kanssa. Se on alustariippumaton eli samaa koodia voi käyttää eri käyttöjärjestelmissä. Tästä seuraa nopeutunut tuotekehitys, kustannussäästöt ja tehokkuus. Miksi? Koska eri käyttöjärjestelmiin ei tarvita moninkertaisia ohjelmoijatiimejä, ylläpitokustannukset putoavat ja prototyyppi voidaan luoda nopeasti.

Olemme panostaneet paljon ohjelmoijien ja suunnittelijoiden tuomiseksi saman pöydän ääreen, jolloin tuotekehitysprosessi muuttuu joustavammaksi ja tehokkaammaksi. Tässä aiheesta video: https://youtu.be/EgjCvZWEPWk

Tässä linkki videoon, jossa kolme asiakastamme kertovat, miksi ja miten ovat käyttäneet Qt:ta:

https://investors.qt.io/fi/qt-as-an-investment/

Pahoittelen pitkää vastausta, mutta kiitos jos jaksoit lukea tänne asti!